Hlavní obsah

Žhavý test. Lvíčata zkoušejí novou destinaci a proti Slovákům mají jeden velký úkol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ta vzpomínka je příjemná. Česká jednadvacítka v prvním zápase nového cyklu porazila Slovensko 2:0, zářijová výhra z Uherského Hradiště v sobě nesla nádech naděje. Jenže pak Lvíčata na začátku kvalifikace na EURO ztratila body ve všech třech zápasech a ve skupině jsou předposlední. V pondělí večer je čeká další testovací partie se Slováky (18.00 v Hradci Králové) a úkol je jasný: vyhrát a zvednout si sebevědomí.

Foto: FAČR

Trenéra Jana Suchopárka čeká s novou jednadvacítkou pátý zápas. Z předchozích čtyř Lvíčata vyhrála jediný.

Článek

„Na Hradec mám příjemné vzpomínky, vždycky jsme tu hráli zajímavé zápasy. Až na jeden, ve kterém jsem nedal Tomáši Poštulkovi penaltu,“ vybavil si trenér jednadvacítky Jan Suchopárek březen 1995 a svoje stoperské časy ve Slavii. Za víc než čtvrt století je dost věcí jinak: starý stadion v hradeckých Malšovicích už nestojí, na jeho místě koncem léta otevřeli novou arénu.

Suchopárkovi chlapci si ji osahali už v pátek, v přáteláku porazili ligový Hradec Králové 4:1. „Jednadvacítka by proti ligovému týmu měla vyhrát, což se povedlo. Hodí se, že jsme viděli všechny hráče z nominace, a potěšily nás i čtyři góly,“ říkal Suchopárek.

Jeho tým byl v posledních dvou cyklech zvyklý na osvědčenou základnu na Hluboké a v nedalekých Českých Budějovicích jednadvacítka za čtyři roky prohrála jediný zápas. Jak to půjde v Hradci? Po zkoušce se Slovenskem by se tam v březnu měla hrát osudová kvalifikace s Islandem.

„V Budějovicích jsme měli super zázemí, ovšem stadion v Hradci je ještě o kousek výš. Doufám, že přijde i dost lidí,“ poznamenal kapitán Václav Sejk. Pro připomenutí: ženská reprezentace před třemi týdny v Hradci posunula vlastní divácký rekord, na zápas Ligy národů s Bosnou přišlo sedm a půl tisíce lidí.

Nová jednadvacítka zažívá teprve třetí sraz. Ze čtyř duelů vyhrála jen první, zářijový přátelák se Slovenskem. Pak přišly tři nepříjemné ztráty v kvalifikaci: porážka 1:2 na Islandu a remízy 1:1 s Walesem a 0:0 s Dánskem. „A Slováci? Pomalu se konsolidují směrem k domácímu EURO. Mají tvář, jsou dynamičtí, nebezpeční a produktivní,“ vykládal Suchopárek.

„Slovensko má sílu, ale my potřebujeme uhrát dobrý výsledek a zvednout se po zaváháních v kvalifikaci,“ zavelel jeden z lídrů, defenzivní univerzál Patrik Vydra. „Ve dvou ze tří kvalifikačních zápasů jsme inkasovali v závěru a nálada nebyla dobrá. I proto pracujeme se sebevědomím jednotlivců a snažíme se do týmu napumpovat správnou energii,“ popsal kouč Suchopárek. „Snad ji podpoříme výhrou nad Slovenskem.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články