Hlavní obsah

Merkelová se vyjádřila ke Kimmichovu odporu k očkování. Co hvězdě vzkázala?

Mnichov

Odcházející německá kancléřka Angela Merkelová se také vyjádřila k faktu, že Joshua Kimmich ještě nebyl očkovaný proti koronaviru. Šestadvacetiletý hráč minulý týden přiznal, že má své osobní důvody, které ho vedou k tomu, že ještě nebyl na vakcinaci.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov a německé reprezentace Joshua Kimmich (vpředu).

Článek

"Mám své obavy, je tady nedostatek dlouhodobých studií," říkal po drtivé výhře 4:0 nad Hoffenheimem reprezentant, který za národní celek odehrál už více než padesát utkání. Jeden z vůdců Bayernu Mnichov, za nějž pravidelně nastupuje už od roku 2015, pak dlouho nečekal na reakci německé kancléřky Angely Merkelové.

"Existují velmi dobré věcné argumenty, které jsou dostupné a které odpovídají na otázky, týkající se jeho pochybností," uvedla Merkelová, která pak ještě na adresu záložníka uvedla.

"Joshua je známý jako velmi přemýšlivý fotbalista, myslím, že o svém názoru neustále dumá," je přesvědčená dáma, jež zanedlouho skončí ve své funkci.

Kimmich po prohlášení schytal v Německu poměrně velkou dávku kritiky od veřejnosti, protože se jedná o jednoho z mála neočkovaných fotbalistů bundesligy.

Reklama

Související témata: