Hlavní obsah

Do boje o bronz povede Němce jako kapitán Oliver Kahn

STUTTGART

Fotbalisty Německa povede do duelu o třetí místo na mistrovství světa s kapitánskou páskou brankář Oliver Kahn. Ten zatím šampionát proseděl na lavičce mezi náhradníky a kryl záda Jensi Lehmannovi, nyní si ale oba rivalové svá místa prohodí. Debutu na domácím mistrovství světa se dočká i díky gestu dosavadní jedničky.

Článek

"Nemyslím si, že by to mělo být jenom nějaké gesto," uvedl Kahn. Navíc mu trenér Jürgen Klinsmann svěřil i kapitánskou pásku od zraněného Ballacka. "U nás ji nosí ten, kdo má nejvíce reprezentačních startů," vysvětlil kouč agentuře DPA. Kahn jich stihl už 85, z toho 48 jako kapitán.

Nejstarší hráč německého týmu dal už během šampionátu několikrát veřejně najevo svojí nespokojenost s pozicí týmové dvojky. Nyní by Kahn rád dokázal, že jej Klinsmann opomíjel neprávem. "Na ten zápas se těším. Pro mě má třetí místo z mistrovství světa velkou hodnotu," řekl Kahn, který před čtyřmi lety dovedl Německo s kapitánskou páskou na rukávu až ke stříbrným medailím. Nyní by do své sbírky rád přidal další cenný kousek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.