Hlavní obsah

Fotbalisté trénovali v Seefeldu už se Sionkem

SEEFELD

Čeští fotbalisté ve čtvrtek bez ohledu na odpolední zápas s výběrem Tyrolska v Seefeldu trénovali. Po oficiálním fotografování následovala obvyklá příprava, do které se zapojil poprvé Libor Sionko, který přicestoval coby náhradník ve středu večer.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Sionko na tréninku fotbalové reprezentace v Seefeldu

Článek
Fotogalerie

Sionko má za sebou perný program minulých dnů. Nejprve přestoupil z Austrie do Glasgow Rangers, poté musel zařídit stěhování rodiny z Vídně. "Ze všeho nejvíce bych se chtěl pořádně vyspat," vyprávěl s úsměvem v Seefeldu Sionko, který prý má v hlavě dokonalý chaos. "Bylo toho hodně: přestup, stěhování, do toho reprezentace. Tady se ale uklidním a zapřáhnu se do normální přípravy. Už se na to docela těším," řekl novinářům po první společné přípravě.

Ani zhoršení zdravotního stavu Vladimíra Šmicra prý nic nezměnilo na jeho postoji. "Jsem zde, abych byl v případě potřeby připraven. Ale na druhou stranu nikomu nepřeji, aby v této fázi o šampionát přišel. Zvlášť ne Šmícovi, protože všichni víme, co pro tým udělal," prohlásil záložník, který by v případě, že na turnaj nepojede, zvláštní zklamání necítil. "Předem je má role dána a pokud nepojedu, alespoň začnu stěhování do Skotska," dodal Sionko.

Možné změny bez komentářů

Pavel Nedvěd s Milanem Barošem se doslechli o spekulaci médií o změně dresu, ale ani jeden nemohl konkrétně reagovat. "Salcburk? Proč ne?" žertoval Nedvěd, ale upozornil, že teď je hráčem Juventusu a má před mistrovstvím světa. Víc ho prý aktuálně nezajímá.

Hráčský manažer Pavel Paska, jehož agentura ISM zastupuje několik reprezentantů včetně Rosického, Baroše, či Šmicra, spekulace zahraničního tisku na dotaz ČTK rovněž nerozváděl. "S manažerem reprezentace panem Košťálem jsme se domluvili, že během přípravy na turnaj a během něj se k případným spekulacím našich hráčů nebudeme vůbec vyjadřovat," řekl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.