Hlavní obsah

Nový anglický trenér McClaren vidí zářivou budoucnost svého týmu

LONDÝN

Nový trenér anglické fotbalové reprezentace Steve McClaren před srpnovým nástupem do funkce hýří sebevědomými prohlášeními. Nástupce Švéda Svena-Görana Erikssona je přesvědčen, že může své svěřence dovést k zisku velké trofeje.

Článek

Trenér finalisty Poháru UEFA Middlesbrough si myslí, že mu čtyřletý kontrakt zajistilo především pětileté působení ve funkci Erikssonova asistenta a předchozí angažmá na stejném postu u Alexe Fergusona v Manchesteru United.

"Mám znalosti a zkušenosti. Zúčastnil jsem se velkých zápasů, vyhrával jsem velké zápasy, byl jsem úspěšný v každém klubu, kam jsem přišel, a pracoval jsem se špičkovými hráči. Myslím, že to je pro tuhle práci zásadní," řekl ve čtvrtek novinářům.

Správný muž

Pětačtyřicetiletý trenér se odmítá zabývat tím, že možná byl pro anglickou Fotbalovou asociaci až druhou volbou po té, co funkci odmítl Brazilec Luiz Felipe Scolari. "Fotbalová asociace musela vybrat správného muže pro tuto práci a věřím, že to udělali. To je všechno, na čem záleží," prohlásil.

Nedělá si starosti ani kvůli tomu, že podle průzkumů není mezi anglickými fanoušky příliš populární. "Jednou jste nahoře a jednou dole, mají o vás dobré a špatné mínění. To se mění z týdne na týden, zápas od zápasu," uvedl McClaren, který zná proti skeptikům jen jedinou obranu: "Vyhrávat fotbalové zápasy, hrát dobře na turnajích a během mého působení vyhrát velký turnaj."

Nový trenér zatím nehodlal rozebírat otázku budoucnosti Davida Beckhama jako kapitána anglické reprezentace. "Nemyslím si, že by bylo správné o tom teď diskutovat. Máme před sebou mistrovství světa a v současné době je pod Svenem kapitánem," dodal.

Reklama

Související témata: