Hlavní obsah

Rooney věří, že si zahraje ještě tři zápasy

PRAHA

Plný optimismu je útočník anglické fotbalové reprezentace Wayne Rooney před čtvrtfinále proti Portugalsku. "Je to náš nejtěžší soupeř na turnaji, ale doufám, že mě tady čekají ještě další tři zápasy," narážel dvacetiletý kanonýr na finálové ambice.

Článek

Angličané mají Portugalcům co oplácet. Před dvěma lety na mistrovství Evropy je poslali po penaltovém rozstřelu právě ve čtvrtfinále domů. "Já se na ten zápas hrozně těším, neberu ho jako nějakou pomstu. Nemá cenu se dívat zpátky, to stejně nevrátíte," říkal Rooney na tiskové konferenci.

Ještě před pár týdny to přitom vypadalo, že Anglie o svůj klenot přijde. Útočník Manchesteru United se zranil 29. dubna, kdy utrpěl v duelu s Chelsea zlomeninu nártu. Ale dokázal se obdivuhodně vrátit. Jeho zdravotní stav se v Anglii denně řešil na titulních stránkách novin, zajímali se o něj i přední politici.

"Nikdy jsem nepřestával věřit. Ale nejdřív jsem jen snil o tom, že si v Německu aspoň chvilku zahraji. Na nic jiného jsem nemyslel," popisuje, co se mu hodilo hlavou. "Ale teď už mám plány jiné. Doufám, že se konečně dočkám gólu a půjdeme dál. Slibuji, že proti Portugalcům budu v nejlepší formě. Jsem lepší každým dnem, cítím to na každém tréninku po každém dotyku s míčem," pochvaluje si Rooney.

Přijde spasitel?

Hraje na svém prvním světovém šampionátu, čeká na první gól, přesto nešetří optimismem. "Doufám, že toho mám před sebou v kariéře ještě hodně a třeba jednou překonám i střelecký rekord Ronalda. Toho obdivuji stejně jako Zidaneho. Oba tady hrají skvěle, i když byli kritizováni," tvrdí 32násobný anglický reprezentant.

Jakmile se objeví na trávníku, propukne anglický kotel v jedno velké skandování "Roooooooney". Fanoušci mu přezdívají spasitel. Věří, že to bude on, kdo po 40 letech přivede Anglii k dalšímu titulu. "To by byla bomba, jsem po takovém úspěchu hladový. Chtěl bych se teď celé Anglii odvděčit gólem. Ale když vyhrajeme a trefí se někdo jiný, tak to skousnu," dodává útočník, jemuž v průběhu šampionátu drží v dějišti palce snoubenka Collen McLoughlinová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.