Hlavní obsah

Zraněný Rooney je v předběžné nominaci Anglie na MS

LONDÝN

Vážně zraněný útočník Wayne Rooney nechybí v předběžné nominaci anglické fotbalové reprezentace pro mistrovství světa v Německu. Švédský trenér Sven-Göran Eriksson v pondělí oznámil třiadvacetičlennou soupisku a pět náhradníků, oficiální uzávěrka FIFA je příští pondělí.

Článek

Dvacetiletý Rooney má zlomené kůstky v nártu a není pravděpodobné, že se stihne uzdravit do startu turnaje. Kouč Eriksson nicméně doufá, že bude moci služby hvězdy Manchesteru United využít v případě postupu do vyřazovacích bojů.

Téměř šokem je nominace teprve sedmnáctiletého Thea Walcotta, jenž přišel v lednu do Arsenalu z druholigového Southamptonu za pět milionů liber. Zázračný mladík nejenže neodehrál dosud jediné utkání za národní mužstvo, ale neobjevil se ani v prvním týmu Arsenalu.

"Je to risk, to nepopírám, ale hezký risk. Theo je velký talent. Mám třiadvacet hráčů, tak proč bych si nemohl dovolit trochu hazardu?" uvedl na tiskové konferenci Eriksson, jehož po mistrovství světa nahradí Steve McClaren. Bez reprezentačního startu je také záložník Aaron Lennon z Tottenhamu.

Eriksson má zatím pouze dva zdravé útočníky

"Podle mého názoru je tohle dobré, zajímavé mužstvo. Jsou tu noví hráči a mladí hráči s ofenzivními schopnostmi," řekl Eriksson, jenž má ovšem při zranění Rooneyho a Michaela Owena pouze dva stoprocentně zdravé útočníky - Walcotta a liverpoolského Petera Crouche. "Owen bude v pořádku, od příštího pondělí s námi bude trénovat. A Rooney... budeme doufat a uvidíme," dodal kouč.

Oficiálními náhradníky jsou brankář Scott Carson z Liverpoolu, obránci Luke Young z Charltonu, záložník Nigel Reo-Coker z West Hamu a útočníci Jermain Defoe z Tottenhamu a Andy Johnson z Crystalu Palace.

Anglie vstoupí do šampionátu 10. června utkáním s Paraguayí, poté ji čeká Trinidad a Tobago a nakonec Švédsko.

Předběžná nominace Anglie:
Brankáři: David James (Manchester City), Robert Green (Norwich City), Paul Robinson (Tottenham Hotspur),
obránci: John Terry, Wayne Bridge (oba Chelsea), Jamie Carragher (Liverpool), Rio Ferdinand, Gary Neville (oba Manchester United), Ashley Cole, Sol Campbell (oba Arsenal),
záložníci: Joe Cole, Frank Lampard (oba Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), David Beckham (Real Madrid/Šp.), Michael Carrick, Jermaine Jenas, Aaron Lennon (všichni Tottenham Hotspur), Owen Hargreaves (Bayern Mnichov/Něm.), Stewart Downing (Middlesbrough),
útočníci: Peter Crouch (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Michael Owen (Newcastle United), Theo Walcott (Arsenal).

Reklama

Související témata: