Hlavní obsah

Argentinské slabiny jsme objevili. A ztrestáme je, vyhrožuje kouč Němců Löw

Jeho mladý tým je v Jižní Africe obrovským překvapením. Zvláště poté, co Němci v osmifinále smetli a fotbalově doslova znectili Angličany, vylétly jejich akce na šampionátové burze prudce vzhůru. I před sobotní čtvrtfinálovou partii s Argentinou věří Německo v úspěch a postup mezi čtyři nejlepší týmy. Zvláště, když trenér Joachim Löw prozradil, že i na Jihoameričany má účinnou taktiku vymyšlenou.

Článek

Před čtyřmi lety na světovém šampionátu u vás v Německu jste Argentinu vyřadili ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu. Jak se za tu dobu změnil jihoamerický tým?

Od té doby je Argentina nepochybně silnější. A ve všech parametrech! Na jihoafrickém šampionátu čtyřikrát snadno vyhrála, protože její útočný potenciál je opravdu velice silný. A nejde jen o Messiho!

Jenže ani Messi, stejně jako celá řada dalších fotbalových hvězd, zatím na šampionátu nezáří, jak se čekalo?

To je falešný dojem!  On je hyperpragmatik, který svým chováním a počínáním soupeře uspí. Má ale v sobě obrovskou sílu. Obrovské schopnosti rozhodnout v jediném okamžiku. Kdo ho podcení, je ztrestán.

Má Argentina vůbec nějaké slabiny?

Těžko na ně přijít, ale něco jsme objevit dokázali. Stejně jako v osmifinále proti Anglii máme připravenou taktiku, abychom slabé stránky protivníka ztrestali.

Co si vůbec myslíte o svém kolegovi na lavičce Argentiny Diego Maradonovi?

Nevím, jakým je trenérem, ale mám dojem, že infikuje svému týmu potřebnou důvěru. A navíc se drží útočného stylu.

Takže žádné obavy před sobotní konfrontací s Argentinou?

Ale samozřejmě že je mám, nebylo by přece normální, kdyby tomu bylo. Po vítězství nad Anglií nás všichni vychvalovali, což bylo dvojsečné. Samozřejmě to pomohlo hráčům zvýšit sebevědomí a sebedůvěru, zároveň to však vyvinula na mé mladé svěřence obrovský tlak. Proto jsem jim dal den volna, aby mohli relaxovat a na fotbal i zápas s Argentinou trochu zapomenout.

Výkony svých svěřenců jste po duelu s Anglií vyzdvihoval i vy sám hodně vysoko. S kým jste byl spokojen nejvíc? S Özilem? Müllerem?

Se Schweinsteigerem. Bere na sebe na hřišti odpovědnost, neustále mluví a diriguje spoluhráče, čímž získává náš fotbal a vůbec herní projev na harmonii.

Nakolik vám chybí zraněný Cacau a je možné, že se proti Argentině vrátí do sestavy?

Má natažené břišní svaly a v jeho případě platí víc než jindy, že spěch by všechno ještě zhoršil. Pokud se úplně nedoléčí, v sestavě se neobjeví, protože nechceme riskovat.

Během šampionátu vyplulo na světlo světa, že jste se svým asistentem Flickem uzvařel dost podivnou sázku. Budete dál tajemný, nebo prozradíte, o co v ní šlo?

O počet gólů, které na šampionátu vstřelíme ze standardních situací. Kdo prohraje, zaplatí pro čtyři sportovní školy dodávku fotbalových míčů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.