Hlavní obsah

Kouč Ndiaye po vyřazení v kvalifikaci skončil na lavičce Senegalu

DAKAR

Vedení senegalského fotbalu po neúspěchu národního týmu v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2010 odvolalo reprezentačního trenéra Laminea Ndiayeho. Čtvrtfinalisté mistrovství světa 2002 v sobotu remizovali na domácím hřišti 1:1 s Gambií, což je připravilo nejen o start na MS v Jihoafrické republice, ale rovněž o účast na finálovém turnaji afrického šampionátu za dva roky.

Článek

Rozhořčení senegalští fanoušci po zápase napadli sídlo svazu, zapalovali auta a kolem stadiónu postavili barikády z hořících pneumatik. Policie k jejich rozehnání použila slzný plyn.

Neúspěch nepřečkal ve funkci ani trenér národního týmu, kterého dočasně nahradil dosavadní technický ředitel Amsata Fall. "Výbor pro normalizaci fotbalu (CNF) se rozhodl ukončit naše vztahy s Laminem Ndiayem," řekl v televizním rozhovoru člen výboru Baidy Agne.

CNF vznikl jako prozatímní řídící orgán senegalského fotbalu po špatném vystoupení reprezentantů této africké země na kontinentálním šampionátu, kde Senegalci neprošli ani do čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: