Hlavní obsah

Německý trenér ocenil, že jeho mladí svěřenci ustáli velký tlak

PORT ELIZABETH

Fotbalisté Německa potvrdili vítězstvím 1:0 nad Ghanou v posledním zápase skupiny D roli favoritů a postoupili spolu s africkým soupeřem do osmifinále mistrovství světa. Druhá německá výhra na turnaji nebyla podle trenéra Joachima Löwa rozhodně tak snadná jako ta první proti oslabené Austrálii.

Foto: Johannes Eisele , Reuters

Reprezentační trenér Německa Joachim Löw

Článek

V hodně otevřeném zápase měl řadu šancí i soupeř, německá obrana je několikrát likvidovala až na poslední chvíli. "Jsem šťastný, přestože náš výkon nebyl nijak přesvědčivý a udělali jsme několik chyb," prohlásil Löw.

Dodal, že jeho z velké části nezkušený tým musel vyhrát a byl pod velkým tlakem. "Nemůžu vinit své mladé hráče. U mnohých jsem viděl velké zlepšení. Například Özil si svou druhou šancí poradil," řekl padesátiletý kouč, který se už těší na Anglii v úvodním vyřazovacím kole MS.

Pavouk mistrovství světa v Jihoafrické republicefoto: Sport.cz

Podle trenéra Ghany Milovana Rajevace německý tým v zápase ukázal, že patří mezi nejlepší celky šampionátu. "Hráli jsme docela dobře, dlouho jsme odolávali a také měli nějaké šance. Oni však potřebovali vyhrát a dokázali, že patří mezi absolutní světovou špičku," prohlásil srbský trenér.

Naznačil, že nyní jeho svěřence čeká další velký úkol. "Nejdůležitější je, že jsme dosáhli postupu do osmifinále. Není čas na nějakou oslavu, protože se musíme připravit na blížící se duel s USA," doplnil Rajevac.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.