Hlavní obsah

Barcelona pochválila Suáreze za veřejnou omluvu Chiellinimu

Barcelona

Fotbalová Barcelona přiživila spekulace o letním příchodu kanonýra Luise Suáreze z Liverpoolu. Sportovní ředitel katalánského klubu Andoni Zubizarreta pochválil kontroverzního uruguayského útočníka, že projevil pokoru a veřejně se omluvil Italovi Giorgiu Chiellinimu za kousnutí na mistrovství světa.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Luis Suárez

Článek

"Suárez předvedl, že je dostatečně pokorný, aby uznal chybu, což je velmi důležité," řekl novinářům Zubizarreta. "Omluvil se lidem, které poškodil během fotbalového festivalu. V téhle situaci udělal nejlepší možnou věc," přidal bývalý brankář španělské reprezentace.

Suárez, jenž dostal od disciplinární komise FIFA čtyřměsíční zákaz činnosti, v pondělí na Twitteru poprvé uznal chybu a omluvil se Chiellinimu i celému fotbalovému světu. Za kousnutí protihráče byl potrestán už potřetí v kariéře a nyní slíbil, že už to nikdy neudělá.

Podle španělských médií přiměla sedmadvacetiletého útočníka ke kajícnosti právě Barcelona, která požadovala veřejnou omluvu jako jednu z podmínek k dalšímu jednání o přestupu. K tomu se zatím nevyjádřila. "Všichni vědí, že Luis je excelentní hráč a minulou sezónu hrál na mnoha místech v útoku. Také víme, že je to hráč Liverpoolu," uvedl Zubizarreta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.