Hlavní obsah

Čtyři měsíce bez fotbalu? Suárezovi svitla naděje, mohl by odejít hostovat do Kosova

Praha

Čtyři měsíce bez trénování a hraní zápasů jako trest za zakousnutí se do ramene italského obránce Giorgia Chielliniho? Luisi Suárezovi svitla naděje, že by si fotbal mohl znovu zahrát mnohem dřív. Uruguayského útočníka se totiž právě na ony čtyři měsíce snaží na hostování získat kosovský tým Hajvalia. Že to zní jako fantasmagorie? Šestý tým uplynulého ročníku kosovské Superligy věří, že není bez šance.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Luis Suárez.

Článek

Kosovo totiž ještě není právoplatným členem FIFA, ta mu na začátku tohoto roku povolila pouze hrát přípravné mezistátní zápasy. Právě to je hlavní argument Hajvalie ve snaze získat hvězdného forvarda do svých řad.

„Jelikož dosud nejsme členy FIFA, tak by podle mě mohl v Kosovu hrát. Máme připravenou nabídku, kterou pošleme do Liverpoolu," prohlásil pro kosovský deník Sport Plus ředitel klubu Xhavit Pacolli.

Suárez by pobíral 40 tisíc korun měsíčně

Dokonce už má v hlavě plán, kolik by Liverpool za čtyřměsíční propůjčení svého klenotu zinkasoval. Úřadujícímu britskému vicemistrovi chce nabídnout 30 000 euro (přes 800 tisíc korun), Suárezovi by pak platil 1500 eur za každý měsíc (přes 40 000 korun).

V Liverpoolu sice Suárez pobírá 200 000 liber týdně (téměř 7 miliónů korun), Pacolli ale věří, že u Suáreze převáží možnost nevypadnout z tréninkového a zápasového rytmu nad finančním výdělkem.

„Tohle je maximum, které můžeme nabídnout. Může mu to připadat směšné, ale je to všechno, co pro něj můžeme udělat. Pokud je ochotný přijet a hrát za nás, bude tu vítaný. Když nejsme součástí FIFA, bylo by to pro něj ideální," prohlásil Pacolli.

Zájem projevuje Barcelona

Suárez jako trest za kousnutí Chielliniho vyfasoval stopku na devět zápasů v národním celku, čtyři měsíce pak nesmí hrát ani trénovat se svým klubem. Do toho navíc musí zaplatit pokutu 100 tisíc švýcarských franků (asi 2,25 miliónu korun).

I přesto je uruguayský snajpr žádaným zbožím a není jasné, jestli v nadcházející sezóně bude dál oblékat dres Liverpoolu, se kterým má uzavřenou smlouvu až do června 2018. Velký zájem totiž projevuje Barcelona, která je podle britských médií ochotna za Suáreze vysázet astronomických 80 miliónů liber.

Zamíří podle vás Luis Suárez na čtyřměsíční hostování do Kosova?
Ano
20,3 %
Ne
79,7 %
Celkem hlasovalo 7036 čtenářů.

Reklama

Související témata: