Hlavní obsah

Los Cafeteros mašírují za postupem, Pekerman Slony zase porazil

Asi dobrý kouč. Trenér fotbalistů Kolumbie José Pekerman ještě na MS v normální hrací době neprohrál. S Argentinou v roce 2006 vypadl jen na penalty, tehdy porazil i Pobřeží slonoviny 2:1. V Brasílii si teď výhru nad tímto soupeřem ve stejném poměru zopakoval, takže tým s přezdívkou Los Cafeteros může teoreticky již v noci slavit postup ze skupiny C do osmifinále. To v případě, že Řecko porazí či remizuje s Japonskem.

Foto: Paul Hanna, Reuters

James Rodriguez (vlevo) jásá s dalším Kolumbijcem Juanem Cuadradem po vedoucí brance proti Pobřeží slonoviny.

Článek
Fotogalerie

Kolumbijci se za pochodu učí hrát bez své zraněné hvězdy Radamela Falcaa. I bez něj však na úvod turnaje dosáhli svého nejvyššího vítězství v historii MS 3:0 nad Řeckem. A druhá výhra jen potvrdila, že zatím patří k nejlepším týmům šampionátu v Brazílii.

„Vybojovali jsme dvě vítězství a to i s hráči, kteří hrají poprvé na světovém šampionátu. Jsme rádi, že se nám podařilo zdolat tohoto soupeře, mladým hráčům to pomůže ve fotbalovém růstu," libuje si José Pekerman. „Tento úspěch pro nás znamená opravdu hodně. Je to výsledek toho, že fungujeme jako tým. Nejsme jen parta jednotlivců."

Šťastní střelci byli zajedno. „Mimořádný zápas a neskutečné štěstí pro celou Kolumbii," jásal James Rodríguez. „Velmi náročné utkání, tým však ukázal sílu a charakter. Dokázali jsme skórovat v pravý čas," dodával Juan Fernando Quintero. „Vždycky mě potěší, když dám gól, ale je to pro mě jen bonus. Hlavní je pomoci týmu k vítězství a teď se to povedlo proti opravdu silnému protivníkovi," vyzdvihl Rodríguez.

Sloni druhé zápasy neumějí

Pobřeží slonoviny tak i do třetice svůj druhý zápas ve skupině na MS prohrálo (v roce 2006 s Nizozemskem 1:2, v roce 2010 s Brazílií 1:3).

„Musím říct, že jsme si nezasloužili prohrát. Zkušený tým Kolumbie čekal na naše chyby, které potrestal," kabonil se kouč Sabri Lamouchi. „Tvrdě jsme bojovali až do konce, ale nevyšlo to. Byl to však dobrý zápas. Týmu nemohu nic vyčítat. Teď se musíme zmobilizovat a zvládnout zápas s Řeckem."

Pobřeží slonoviny usiluje o první postup do osmifinále MS v historii. A vyhlídky Afričanů jsou stále příznivé.

Reklama

Související témata: