Hlavní obsah

Napravený kanibal Suárez? Omluvu za kousanec si údajně vynutila Barcelona!

Montevideo/Londýn

Uruguayský útočník Luis Suárez se v pondělí omluvil italskému obránci Chiellinimu za hrubé nesportovní gesto - kousnutí do ramene. I když zadák Juventusu jeho ospravedlnění přijal, okamžitě se vyrojily spekulace, co vlastně stálo v pozadí náhlé změny názoru sedmadvacetiletého útočníka. Anglický i španělský tisk už mají jasno - Suárez jednal na popud Barcelony, která chce fotbalového kanibala v letní přestávce přetáhnout na Camp Nou.

Foto: Matilde Campodonico, ČTK/AP

Luis Suárez se svými potomky synem Benjaminem (vlevo) a dcerou Delfinou mává po příletu do Montevidea uruguayským příznivcům.

Článek
Fotogalerie

Jenže snaha katalánského celku nyní naráží na trest od FIFA, která Suárezovi za prohřešek udělila čtyřměsíční distanc a uruguayský útočník tudíž nemůže přestoupit do jiného klubu. Omluvu lze zřejmě brát za první krok k tomu, aby se Suárez přes odvolání dostal ke zjemnění trestu, po jehož vyřčení na jeho obranu vystoupila řada osobností nejen z fotbalového dění. FIFA však dnes striktně oznámila, že omluva nebude mít žádný vliv na případné odvolání uruguayské asociace proti útočníkově disciplinárnímu trestu.

Suárez v rodinném kruhu po návratu do Montevidea vyjádřil lítost, jenže nejde o první prohlášení takového významu. Uruguayský útočník tvrdil to samé i po kousnutí Branislava Ivanoviče, i proto není jisté, jak se s celou záležitostí vypořádají v Liverpoolu. Sedmadvacetiletý rebel si kvůli distancu nekopne do konce října a není vyloučeno, že na Anfield Road zváží jeho prodej, pokud tedy FIFA zmírní svůj trest.

Podle někdejšího anglického reprezentanta a hráče Barcelony Garyho Linekera se katalánský celek snaží přivést Suáreze za každou cenu. I proto si u samotného hráče po návratu do uruguayské metropole vynutil omluvu. A vedení Reds má přesvědčit tučná nabídka ve výši 80 miliónů liber (asi 2,5 miliardy korun)!

"Suárez se omluvil. Slyšel jsem, že na tom trvala Barcelona, pokud má pokračovat v jednáních o přestupu," napsal na Twitter Lineker, který momentálně pracuje jako expert BBC.

Ani manažer Liverpoolu Brendan Rodgers se nechtěl k Suárezovým excesům vyjadřovat, když jej zastihli reportéři Sky Sports. „Nezlobte se," konstatoval jednačtyřicetiletý rodák ze Severního Irska, jakoby už byl s odchodem elitního hráče smířen.

Měl by Liverpool prodat útočníka Suáreze do Barcelony?
Ano, jeho chování je v Anglii nepřípustné
20,3 %
Ne, měl by zůstat na Anfield Road
22,6 %
Suárez by měl odejít do jiného klubu
57,1 %
Celkem hlasovalo 4690 čtenářů.

Reklama