Hlavní obsah

Nejsem jako on, o individuální ocenění mně nejde, rýpnul si Rooney do bývalého spoluhráče Ronalda

Manaus/Praha

Neodpustil si rýpnutí do svého někdejšího spoluhráče Ronalda. Jemné, decentní, ale každopádně jízlivé. „Nejsem jako on, abych potřeboval individuální ocenění. Má je mít a vy za ně Cristiana obdivujte, ale mně jde hlavně o vítězství našeho týmu,“ pravila hvězda anglické reprezentace Wayne Rooney na tiskové konferenci předcházející sobotnímu zahajovacímu zápasu Albionu proti Itálii v narážce na tahanice, které provázely letošní udílení Zlatého míče. Ten nakonec připadl právě portugalské hvězdě.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Anglický útočník Wayne Rooney.

Článek

Trpělivě seděl za mikrofonem a dlouhých 22 minut odpovídal na dotazy, které na něho dopadaly. Ani krajně nepříjemným se nevyhýbal. A že jich bylo! Vždyť na dvou předchozích světových šampionátech Rooney selhal a střelecky se neprosadil. Ani jeden gól totiž na závěrečném turnaji zatím nevstřelil, což je na kanonýra jeho kalibru příšerná bilance.

Do Brazílie přijel jiný Rooney

„Teď jsem připravený. A nejen fyzicky. Jsem soustředěný a psychicky silný natolik, abych pomohl Anglii vyhrát MS. Nikoli pro osobní slávu a už vůbec ne proto, abych viděl své jméno v novinových titulcích po celém světě, ale kvůli touze vyhrát světový šampionát se spoluhráči, jež obdivuji," přiznával Rooney.

„Nejsem hráč, který potřebuje individuální ocenění jako Cristiano Ronaldo. Má je mít a vy ho za to obdivujte," vzpomněl přitom na svého někdejšího spoluhráče z Manchesteru United, s nímž hrával na Old Trafford v letech 2004 až 2009 a společně získali tři anglické tituly a vyhráli i Ligu mistrů.

„Stal jsem se v roce 2010 nejlepším fotbalistou Premier League, ale pro mě to neznamenalo vůbec nic v porovnání s tituly, jež jsem získával s Manchesterem," rozpovídal se Rooney a promptně dodal, že v letošní sezóně nevyhrál vůbec nic. Nedočkal se žádného individuálního ocenění, nic nevyhrál ani s Manchesterem United.

Psycholog Angličanům pomáhá

„No tak doufejme, že to přijde teď v Brazílii," poznamenal dobře naladěný Rooney a přiznal, že mu před startem šampionátu hodně prospělo kondiční soustředění v Portugalsku, stejně jako mu pomáhá spolupráce se sportovním psychologem Stevem Petersem. Ten přicestoval s anglickou reprezentací i do Brazílie a Rooney si jeho přítomnost pochvaluje.

„Mluvil jsem s ním už několikrát. Je velkým přínosem pro celý tým," dával novinářům nahlédnout do přípravy Angličanů na dost možná klíčový zápas s Itálií.

Kdo vyhraje fotbalové MS v Brazílii?
Brazílie
19 %
Argentina
11 %
Německo
23,6 %
Španělsko
9,9 %
Itálie
2 %
Uruguay
4,6 %
Francie
1,5 %
Nizozemsko
3,6 %
Belgie
10,2 %
Chile
1,8 %
Anglie
4,3 %
Portugalsko
4,4 %
některý z afrických států
1,2 %
některý z asijských zástupců
1 %
někdo jiný
1,9 %
Celkem hlasovalo 27149 čtenářů.

Reklama

Související témata: