Hlavní obsah

Portugalsko - Mexiko 1:0Portugalci se bez Ronalda protrápili k výhře nad Mexikem

I bez hvězdného Cristiana Ronalda si poradili. Fotbalisté Portugalska přehráli Mexiko 1:0 bez své nejsilnější zbraně. Bylo to ale taktak. O výsledku zápasu rozhodl až ve třetí minutě nastavené obránce Bruno Alves.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Portugalský obránce Bruno Alves (2) se raduje ze své branky do mexické sítě.

Článek

Nejlepšího světového fotbalistu Ronalda na hřiště stále nepustí potíže se stehenním svalem a zánět patelární šlachy v levém koleně. Portugalce čeká v úterý generálka proti Irsku, ale Ronaldův start není jistý ani v prvním utkání na MS proti Německu. Pro Mexičany byl zápas poslední herní přípravou na páteční duel s Kamerunem.

Chorvaté na závěr přípravy na čtvrteční zahajovací utkání šampionátu proti Brazílii porazili v dalším utkání dvou účastníků turnaje Austrálii také 1:0. Po necelé hodině o výsledku rozhodl útočník Hull City Nikica Jelavič. Chorvaté v zápase přišli o defenzivního záložníka Danijela Pranjiče, který už v prvním poločase odstoupil se zraněným kotníkem.

O jediný gól zvítězil i další evropský tým Řecko. Brankami Panagiotise Koneho a veterána Kostas Katsuranise zdolalo Bolívii 2:1.

Zambie měla na dosah senzaci

Japonci v generálce odvrátili blamáž proti Zambii, s níž po půlhodině prohrávali už 0:2, ale nakonec zvítězili 4:3. Dvěma góly se na obratu podílel záložník AC Milán Keisuke Honda, ale nakonec až v nastavení vystřelil týmu kouče Alberta Zaccheroniho výhru Jošito Okubo.

Kolumbie bez zraněného hvězdného útočníka Radamela Falcaa porazila 3:0 Jordánsko, ale potřebovala na to dvě penalty. Soupeř navíc dvakrát kapituloval až v závěrečných sedmi minutách v oslabení.

Pokutový kop potřebovali ke vstřelení gólu i Kostaričané proti Irsku, Celso Borges z něj vyrovnal na konečných 1:1.

Přípravná fotbalová utkání účastníků MS:
Buenos Aires: Kolumbie - Jordánsko 3:0 (1:0)
Branky: 42. Rodríguez z pen., 83. Cuadrado z pen., 89. Guarín.
Salvador: Chorvatsko - Austrálie 1:0 (0:0)
Branka: 58. Jelavič.
Tampa: Japonsko - Zambie 4:3 (1:2)
Branky: 40. z pen. a 75. Honda, 73. Kagawa, 90.+1 Okubo - 9. Katongo, 29. Sinkala, 89. Musonda.
Filadelfie: Kostarika - Irsko 1:1 (0:1)
Branky: 64. Borges z pen. - 18. Doyle.
Harrison (USA): Řecko - Bolívie 2:1 (1:0)
Branky: 21. Kone, 54. Katsuranis - 70. Cardozo.
Foxborough (USA): Portugalsko - Mexiko 1:0 (0:0)
Branka: 90.+3 Alves.

Reklama

Související témata: