Hlavní obsah

Rána pro Švýcary. Von Bergen si kvůli zlomenině na MS už nezahraje

Salvador

Fotbalový obránce Steve Von Bergen si na světovém šampionátu v Brazílii už nezahraje. Švýcarský stoper utrpěl po pátečním střetu s francouzským útočníkem Olivierem Giroudem zlomeninu levého očního důlku a čeká ho návrat do vlasti. Informoval o tom v sobotu server 20 minuten.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Pro švýcarského obránce Von Bergena (na snímku) šampionát v Brazílii skončil.

Článek
Fotogalerie

Von Bergen si proti Francii zahrál jen šest minut. Giroud jej zasáhl vysokou nohou do obličeje a s krvácejícím šrámem pod levým okem musel jednatřicetiletý obránce nuceně střídat.

Zadák Neuchatelu si poté v kabině stěžoval lékaři na velké bolesti hlavy. Zamířil tedy do salvadorské nemocnice na vyšetření, které odhalilo zlomeninu očního důlku.

Zkušený bek opustí v nejbliží době dějiště světového šampionátu a odcestuje do Švýcarska, kde se podrobí speciálnímu zákroku.

Švýcaři jsou i přes páteční debakl s Francií (2:5) nadále ve hře o postup do osmifinále. Jejich posledním soupeřem ve skupině E bude ve středu 25. června Honduras. Kdo Von Bergena v sestavě nahradí, zatím kouč Ottmar Hitfeld nerozhodl. Naskočit může znovu Philippe Senderos, nebo třeba opora Basileje Fabian Schär.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články