Hlavní obsah

Ronaldova nová komedie na hlavě? Žádná móda, ale solidarita s operovaným chlapcem

U odpůrců Cristiano Ronaldo schytal další dávku opovržení, co že si zase vymýšlí. Ani jeho fandové nebyli nijak nadšeni z toho, že ve chvílích, kdy je Portugalsku na MS zle, přichází na scénu s novou komedií na hlavě, řečeno proslulou terminologií bývalého a zase už současného žižkovského bosse Ivana Horníka. Před zápasem s USA (2:2) představil CR7 nový sestřih, ornament připomínající jizvu.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo s nově vyzdobenou hlavou při zápase s USA.

Článek
Fotogalerie

Ale vedly ho k němu podle všeho šlechetné myšlenky. Účesem odkazuje na nyní už více než ročního chlapečka Erika Ortize Cruze, jemuž před čtvrt rokem zaplatil operaci mozku. Celkem mělo jít o 50 000 liber. Ale náklady jsou ještě vyšší, chlapec se po operaci ještě musí podrobovat nákladným testům.

Fotbalista byl původně požádán, aby pomohl prodejem podepsaného dresu v charitativní aukci, on však místo toho zaplatil zákrok a i nadále se na léčbě finančně podílí.

Kortikální dysplasie, jíž pacient trpí, vyvolává až 30 záchvatů denně. Zákrok by měl chlapci pomoci k plnohodnotnému životu. Ronaldo o charitativních aktivitách nechce hovořit, zřejmě ale přece jen " jizvou" na hlavě nějak chtěl dát najevo, že dál sleduje osud malého pacienta i v takových chvílích, jaké zažívá s reprezentací v Brazílii.

Je vhodné, aby Ronaldo připomínal tímto způsobem pomoc operovanému chlapci?
Ano
95,5 %
Ne
4,5 %
Celkem hlasovalo 21283 čtenářů.

Reklama

Související témata: