Hlavní obsah

Rozhodčí? Otrávili mi celý zápas, hněval se po dvou neuznaných gólech kouč Mexičanů

Natal

Fotbalisté Mexika překonali na úvod světového šampionátu odpor Kamerunu i kolumbijských rozhodčích a deštivý duel v Natalu nakonec vyhráli 1:0. Kouč „El Tri“ Miguel Herrera však měl ke spokojenosti daleko - dva neuznané regulérní góly Giovaniho dos Santose ho pořádně rozčílily.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Kouč Mexičanů Miguel Herrera se i přes neuznané dva góly nakonec mohl radovat z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Druhý zápas turnaje přinesl další absurdní verdikty rozhodčích. V 10. minutě Kolumbijci neuznali regulérní gól Dos Santose kvůli údajnému ofsajdu, po půl hodině hry hlavní sudí Wilmar Roldan přerušil hru ve chvíli, kdy stejný hráč hlavičkoval po rohovém kopu míč do opuštěné branky. Jaký prohřešek ale arbitr odpískal, to nebylo jasné ani mexickému trenérovi.

„Na rozhodčí se mě ani neptejte. Otrávili mi celý zápas," nebral si Miguel Herrera servítky. Detailněji se však k sudím vyjadřovat nechtěl. „Rozhodovali podivně. Ale pro nás důležité, že hráči dál tvrdě pracovali. Na hřišti byl jen jeden tým. Měli jsme převahu, ovšem představoval jsem si, že nastřílíme více gólů. Drželi jsme míč, měli šance... Podmínky tu však byly náročné. Celkově jsem s výkonem našich hráčů spokojený," dodal někdejší mexický obránce v rozhovoru pro televizi Azteca.

O jediný uznaný gól se po hodině hry postaral Oribe Peralta. Hrotový útočník El Tri se před několika dny po přestupu ze Santosu Laguna do týmu CA América stal nejdražším fotbalistou v rámci mexické Primera División.

Třicetiletý Peralta stál deset miliónů dolarů a proti Kamerunu ukázal, proč je pro Mexiko momentálně platnějším hráčem, než Javier "Chicharito" Hernández. „Jsem nadšený, je to odměna za dlouhodobou práci. Byly tam nějaké sporné momenty, ale to už je za námi. Nejdůležitější je výhra, teď se musíme připravit na další těžké zápasy," prohlásil útočník, který v 29 zápasech za národní tým nastřílel 16 gólů.

Postoupí fotbalisté Mexika do osmifinále MS?
Ano
86 %
Ne
14 %
Celkem hlasovalo 2052 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články