Hlavní obsah

Skvělý vstup, který hodně bolel, oddechl si kanonýr Benzema

Porto Alegre/Praha

Francie zvládla i bez zraněného Ribéryho svůj úvodní zápas na fotbalovém mistrovství světa v Brazílii s Hondurasem. Dva góly dal Karim Benzema, který měl podíl i na tom třetím, kdy si míč, který se po jeho střele odrazil z branky ven, srazil za čáru gólman Noel Valladares.

Foto: Edgard Garrido, Reuters

Francouz Patrice Evra (vzadu) gratuluje Karimu Benzemovi.

Článek

„Byl to hodně těžký zápas a dost nás bolel. Několik hráčů je pokopaných. Soupeř hrál nesmírně tvrdě a nečistě. Penalt mohlo být i víc. Ale vyhráli jsme, a to je nejdůležitější. Při druhém gólu jsem byl přesvědčený, že míč byl za brankovou čárou. To, že gól potvrdila i technologie, je jenom dobře a fotbalu takové věci pomohou. A že nemám hattrick, mě nemrzí. Věřím, že nějaké góly ještě dám,“ říkal spokojený Benzema, který převzal cenu pro Muže zápasu.

Kouč francouzské reprezentace Didier Deschamps vyzdvihl přístup svého týmu. „Byli jsme papírovými favority, ale vůbec to nebyl lehký zápas. Proti nám hrál velmi agresivní soupeř. Některé zákroky byly za hranicí pravidel a sudí mohl nařídit víc než jeden pokutový kop. Několik hráčů máme zraněných a uvidíme, v jakém budou stavu,“ zlobil se na velmi tvrdě hrající Hondurasany.

„Hráli jsme ale trpělivě, soustředili se na fotbal a čekali na své šance, které přišly. V prvním poločase jsme ještě dvakrát trefili břevno. V kabině jsme si řekli, že v této hře budeme pokračovat a přijdou i další góly. Pro nás je to dobrý vstup do turnaje. Hráči odvedli velmi dobrý výkon a já jim gratuluji i děkuji. Teď máme pět dní na přípravu na duel se Švýcarskem, který bude klíčový a tudíž hodně těžký. Hlavně se musíme dát zdravotně dohromady,“ zdůraznil Deschamps.

Jeho protějšek Luis Fernando Suárez byl smutný, ale přiznal: „Nemáme na co se vymlouvat, soupeř byl lepší, zápas kontroloval, měl převahu. Francie si zasloužila vyhrát, to je bez diskuse. Mnoha nebezpečným situacím jsme zabránili obětavostí. Naopak s některými svými akcemi jsme mohli naložit lépe. Po vyloučení Palaciose ale bylo složité odolávat tak kvalitnímu soupeři, který měl celý poločas početní převahu. V náročných podmínkách rychle ubývaly síly. Pro nás to navíc bylo poprvé, kdy jsme tak dlouho hráli v oslabení. Naše naděje ale pořád ještě žije.“

Reklama

Související témata: