Hlavní obsah

V základu Albionu nastoupí Lambert. Zaslouží si šanci, tvrdí trenér Hodgson

Premiéra jako hrom. Útočník Southamtonu Rickie Lambert nastoupí v základní sestavě Anglie v kvalifikačním utkání proti Moldávii. V pátek to oznámil reprezentační kouč Roy Hodgson. „Rozhodoval jsem se mezi ním a Defoeem z Tottenhamu. Jermain ale moc nehraje a navíc přijel s menším zraněním,“ vysvětloval Hodgson svou volbu pro anglický list Express.

Foto: Phil Noble, Reuters

Reprezentační novic Rickie Lambert.

Článek

Když minulý měsíc, konkrétně 14. srpna, odehráli Angličané přípravné utkání se Skotskem, čekalo se, že v pohodě zvítězí. Nicméně opak byl pravdou. Houževnatí Skotové dvakrát vedli, ale vyhrát nedokázali. Dvacet minut před koncem rozhodl o vítězství Albionu 3:2 střídající Lambert, pro kterého to byl reprezentační debut. Ostrou prověrkou pro něj bude páteční kvalifikační duel proti Moldávii, který startuje v 21 hodin.

„Rozhodoval jsem se mezi ním a Defoeem z Tottenhamu. Jermain ale moc nehraje a navíc přijel s menším zraněním," komentoval Hodgson, proč si vybral zrovna rodáka z malého města Kirkby. „Lambert hrál ve všech třech zápasech Premier League. Zaslouží si šanci," dodal.

Zranění hvězd Lambertovi pomohlo

Jedenatřicetiletý Lambert se dostal do nominace i z toho důvodu, že útočníci Wayne Rooney z Manchesteru United a Daniel Sturridge z Liverpoolu jsou mimo hru. „Přišli jsme o dva klíčové útočníky, kteří by určitě zasáhli do hry. Je to nepříjemné, ale bohužel se s tím nedá nic dělat. Sturridge by ale měl být v pořádku pro střetnutí s Ukrajinou," konstatoval Hodgson. Rooney si z tréninku Rudých ďáblů odnesl tržnou ránu na hlavě po střetu s Philem Jonesem a Sturridge vyřadil ze hry zraněný stehenní sval.

Lambert své střelecké umění ukazuje v průměrném anglickém týmu ze Southamptonu. Za Svaté, jak se tomuto mančaftu přezdívá, nastřílel 45 branek v 86 duelech.

Předpokládaná sestava Anglie proti Moldávii: Hart - Walker, Cahill, Jagielka, Cole - Gerrard, Wilshere - Welbeck, Lampard, Walcott - Lambert.

Reklama

Související témata: