Hlavní obsah

VIDEO: Tohle je to prokletí! vytasil Maradona vztyčený prostředníček na šéfa svazu

Belo Horizonte

Legendární a kontroverzní Diego Maradona s neporozuměním registroval poznámky šéfa argentinského fotbalu Julia Grondony a ostře se proti nim vymezil. Z obrazovky na krajana vytasil vztyčený prostředník. Konfliktní stav nastal po zápase Argentiny s Íránem, v němž o druhém těsném vítězství favorizovaných Jihoameričanů na MS rozhodl v posledních chvílích slavný Lionel Messi.

Maradona ukázal v televizním vysílání vulgární gestoVideo: Telesur, Reuters

 
Článek

Maradona, na minulém MS trenér Argentiny, s níž skončil ve čtvrtfinále, už branku neviděl. S dcerou odešel z hlediště v 90. minutě. Jakoby už Messimu a spol. nevěřil. „Jeho odchodem nás zřejmě opustilo prokletí," zažertoval na twitteru Grondona.

A Maradonovi, který je na MS akreditován jako novinář, se to pranic nelíbilo. "Musím se pozastavit.... Tohle je to prokletí," pravil uprostřed komentáře se zjevnou narážkou na dlouholetého argentinského předsedu a jeho další vyjádření na veřejnosti.

To vše se stalo před kamerou společnosti Telesur, což je levicově orientovaný latinskoamerický kanál působící z Caracasu ve Venezuele coby protipól globálních médií.

Zřízen byl v závěru éry již zesnulého venezuelského prezidenta Huga Chaveze, kterého Maradona označoval za svého přítele stejně jako kubánského vůdce Fidela Castra. Teď třiapadesátiletý Maradona pro Telesur hodnotí MS. A jeho prostřednictvím reagoval i na argentinského dvaaosmdesátiletého šéfa. „Ale zpět k zápasu...," vrátil se Maradona jakoby nic k tématu.

Reklama

Související témata: