Hlavní obsah

Borci z nároďáku, nedáváte góly? Zavolejte brankářova bráchu, on vám jeden parádní ukáže!

Praha

Naposledy dali gól 31. srpna Arménii. Od té doby fotbalová reprezentace vyšla v kvalifikaci MS třikrát naprázdno, a pokud se netrefí ani dnes večer v Edenu proti Norsku, může na Rusko definitivně zapomenout. O střeleckou inspiraci odjinud přitom není nouze a jednu z nich může mlčícím střelcům paradoxně poskytnout také o dva roky mladší bratr brankáře národního týmu.

Krásný gól bohumínského Vaclíka

 
Článek

Začátkem října už tížila českou reprezentaci střelecká mizérie. A právě tou dobou předvedl v přeboru Moravskoslezského kraje výstavní trefu záložník Richard Vaclík. O dva roky mladší bratr brankáře Tomáše Vaclíka (27) jí jistil Bosporu Bohumín výhru 2:0 nad Bílovcem. A to vše se stalo ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička, který nese jméno nedávno zesnulé brankářské legendy, jež se ve Spartě trenérsky podílela na Tomášově růstu.

„Brácha dělá fotbal spíš pro radost, má k němu ještě práci. Nepočítám, že by se posunul na profesionální úroveň, i když šance je vždycky. Třeba Petr Jiráček se dostal na vrchol až v pozdějším věku," říká Tomáš Vaclík.

Měl smůlu na zranění

Bohumín v polovině soutěže vede tabulku a směřuje do divize. Mladý Vaclík není kanonýr, na podzim dal jen dva góly. Na hřišti má jinou roli.

„Je ten chytrý, hraje pravou i levou nohu. Vidí věci, co ostatní nevidí. Měl hodně talentu, ale i smůlu na zranění, která se mu nakumulovala. Ve svých ročnících byl dominantní, takže hrával většinou s námi a dával mi v poli zabrat. Ale neměl asi takové štěstí jako já, mně se zranění vyhýbala," srovnává brankář Basileje.

Národní tým teď bude vděčný za každý vstřelený gól. A kouč Jarolím může trefu mladého Vaclíka pustit borcům jako ideální inspiraci...

Zápas s Norskem se hraje od 20:45 v pražském Edenu. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne zápas Česko - Norsko?
Češi zvítězí
55 %
Zápas skončí remízou
21,3 %
Vyhraje Norsko
23,7 %
Celkem hlasovalo 7403 čtenářů.

Reklama