Hlavní obsah

I Sparta má na šampionátu v Rusku zastoupení. Mezi žurnalisty sedí Mandjeck

Moskva

Docela překvapení. Vysoukal se z huňatého svetru, protože na jeho gusto je v Moskvě v těchto dnech přece jen dost chladno, byť rtuť teploměru šplhá k šestadvaceti stupňům, a usadil se v tiskovém středisku na stadiónu Spartaku k počítači. Ve sparťanském dresu s patnáctkou na zádech a jmenovkou Mandjeck. Že by kamerunský fotbalový legionář patřící stále ještě letenskému klubu změnil profesi a přijel do Ruska referovat o šampionátu?!

Foto: Zdeněk Pavlis

Ve sparťanském dresu a s jmenovkou Mandjeck na zádech se pohybuje po ruských stadiónech kamerunský novinář.

Článek
Fotogalerie

„Nic takového," zazubil se David Fidel Eyengue Nzima, když konečně zvedl hlavu od monitoru počítače.

„O šampionátu sice k nám domů referuji, i když naši Nezkrotní lvi v Rusku nehrají. Chybí mi tady, stejně, jako mi tady schází Češi," přiznával, že bez kamerunské reprezentace pro něho nemá ruský šampionát to pravé kouzlo.

„A to jsme v devadesátých letech postoupili na čtyři mistrovství v řadě a v Itálii se v roce 1990 dostali až do čtvrtfinále," s nostalgií vzpomínal na časy dávno minulé, kdy Kamerun vyhrával v jednom kuse i Africký pohár národů a třeba i olympiádu v Melbourne.

Ani jeho velký oblíbenec Georges Mandjeck Nezkrotným lvům k postupu na ruský šampionát nepomohl, proto ho Eyengue Nzima připomíná alespoň jmenovkou na dresu, ve kterém chodí na zápasy.

„S Georgesem se přátelíme už léta a tenhle sparťanský dres mi na důkaz své přízně a náklonnosti věnoval. Je to skvělý člověk a výborný fotbalista," vychvaloval letenskou akvizici, která v zimě hostovala ve francouzských Metách.

Reklama

Související témata: