Hlavní obsah

Löw už by v bundeslize trénovat nechtěl

Hamburk

Kouč německých fotbalistů Joachim Löw vyloučil, že by se ještě někdy vrátil do bundesligy. Trenérovi úřadujících mistrů světa se nelíbí, jak kluby v některých případech s jeho kolegy zacházejí.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Německý kouč Joachim Löw.

Článek

"Chápu, že výměna trenéra může být někdy prospěšná. Ale hlavní je, aby se tak stalo vždycky fér a transparentně. Tenhle pocit pokaždé nemám. Někdy nechají stát trenéra v dešti a týdny ho vodí s kruhem v nose manéží," uvedl Löw podle agentury DPA před dnešním srazem německé reprezentace, která se v sobotu v Hamburku utká v kvalifikaci mistrovství světa v roce 2018 v Rusku s českými fotbalisty.

Šestapadesátiletý Löw trénoval v německé nejvyšší soutěži pouze Stuttgart v letech 1996 až 1998. U reprezentace působil nejprve jako asistent Jürgena Klinsmanna, s nímž získal bronz na domácím mistrovství světa v roce 2006, a nyní je již deset let hlavním koučem. Předloni v Brazílii dovedl Němce ke čtvrtému světovému titulu.

Jeho cílem je triumf za dva roky v Rusku obhájit. Právě do dalšího světového šampionátu má s německým svazem smlouvu. I když šéf německého fotbalu Reinhard Grindel projevil zájem kontrakt s Löwem v předstihu prodloužit, kouč se k tomu nemá.

"Ta důvěra mě těší, ale momentálně k tomu není důvod. Nejdřív se těším na mistrovství světa v Rusku. Cítím velkou motivaci. Rok 2014 je pro mě povzbuzením. Chci ten titul obhájit," uvedl Löw, jehož tým vypadl na letošním mistrovství Evropy v semifinále po porážce 0:2 s domácí Francií.

Reklama

Související témata: