Hlavní obsah

Ronaldovi se směje celý svět. Můžou za to jeho vytažené trenýrky

Tak se mu to přece povedlo. Cristiano Ronaldo je zase hitem! Jeho Portugalsko sice na mistrovství světa skončilo už v osmifinále, hvězda Realu Madrid je v centru dění. Nemůže za to sice nádherný gól, ale i vytažené trenýrky se počítají. Fanoušci si z netradičního počínání fotbalisty CR7 dělají legraci, což se asi Ronaldovi moc líbit nebude. Vypadá to, že je světu pro smích.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

I podle vytažených trenýrek poznáte, který z hráčů na fotce je Portugalec Cristiano Ronaldo.

Článek
Fotogalerie

Cristiano Ronaldo je puntičkář. Má smysl pro detail. Když je v záři kamer a reflektorů, má nejspíš do puntíku připravené, jak má situace vypadat. Pečlivě udělaný účes je jen začátek. Když se pak známý Portugalec rozjede na hřišti, to je teprve show. A když se hraje mistrovství světa, to má pak teprve grády.

Všechno začalo už v utkání proti Španělsku. To značka CR7 zaznamenala hattrick a parádní trestný kop, z nějž padl gól na 3:3, obletěl svět. Precizní Ronaldova příprava brala dech, pečlivě odkrokovaný rozběh, soustředěný pohled a taky vytažené trenky. Vypracované svaly musely praštit do očí. Když se ale pak míč zatřepal v síti, fanoušci na tohle všechno nejspíš zapomněli a topili se v euforii, stejně jako střelec sám.

Po bitvě s Uruguayí to ale bylo jinak. Tedy hlavně v tom, že Ronaldo z podobné situace gól nedal. A tak v paměti fanoušků zůstanou z tohohle zápasu jen vytažené trenýrky. Odezvu však mají náramnou. Nagelovanému hezounovi se teď směje celý svět. „Někdo nechal běhat na hřišti polonahé dítě," rýpe jeden z nich na sociální síti. „Je to snad nový módní trend Cristiana Ronalda," dodává jiný z příznivců. „To si povytáhl trenky, jen aby pak napálil míč do zdi?" pokládá otázku další z čtenářů.

Proč podobné kousky CR7 dělá prozradil Mike Phelan, bývalý asistent kouče v Manchesteru United. „Byl takovými věcmi doslova posedlý, když zahrával trestné kopy i na tréninku. Je to showman," směje se při vzpomínce na dobu působení CR7 na Old Trafford. „Vytáhne si trenýrky a ukazuje stehna. Celý svět se na ně bude koukat. Přesně tohle si říká," pokračuje Phelan.

Podle něj jde od Ronalda o marketingový tah, jak na sebe upoutá pozornost, když to tedy nezvládne zrovna nějakou parádou. „On takhle prostě vystupuje a je rád, že ho svět pozoruje. A jak je vidět, zase se trefil, protože to funguje. Každý to zná, jak to u Ronalda funguje. Postaví si míč na trávník, viditelně se koncentruje na zahrání trestného kopu, ustoupí pár kroků zpět a do očí vás praští i ty jeho vytažené trenky. Má to vypracované," dodává.

Reklama

Související témata: