Hlavní obsah

Fotbalista Bale oslavil návrat a 100. start za velšskou reprezentaci výhrou 5:1

Po více než dvou měsících se fotbalista Gareth Bale opět představil na trávníku. Ve svém jubilejním 100. utkání za velšskou reprezentaci pomohl nahrávkou k sobotní výhře 5:1 nad Běloruskem v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2022 v Kataru. Bale podle plánu odehrál první poločas, aby se mohl připravit na úterní duel s Belgií, v němž se rozhodne, jestli druhé místo ve skupině E obsadí Wales, nebo Česko.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Velšský křídelník Gareth Bale odehrál jubilejní 100. zápas v dresu národního týmu.

Článek

"Mám radost, že jsem zpátky. Cesta k návratu byla náročná, ale stála za to. Plánovali jsme, že odehraju 45 minut. Byl jsem mimo hru dva měsíce. Domluvili jsme se, že pokud si vypracujeme náskok, vystřídám a zkusím se připravit na úterní zápas s Belgií," řekl v rozhovoru pro Sky Sports Bale, který nastoupil do prvního utkání od 8. září.

Více startů za Wales si připsal jen obránce Chris Gunter (106), proti Bělorusku však zůstal pouze mezi náhradníky. "Líbilo by se mi vystřídat za ovací diváků, i když to už byl chtěl trochu moc. Nejdůležitější je tým," uvedl dvaatřicetiletý rodák z Cardiffu.

Velšané si v úvodním dějství vypracovali dvougólový náskok díky Aaronu Ramseymu a Necu Williamsovi, jemuž asistoval Bale. Po změně stran se z penalty prosadil opět Ramsey, další zásahy domácích přidali Ben Davies a Connor Roberts. Za hosty se trefil Arťom Koncevoj.

"Od úvodního hvizdu jsme věděli, že do toho musíme jít naplno, protože může rozhodovat skóre. Předvedli jsme skvělý výkon, nadchnul mě," konstatoval Bale.

Přímo na šampionát v Kataru postoupí pouze první celky z kvalifikačních skupin, týmy na druhých místech čeká play off. Do něj se dostanou ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí.

Wales i Česko mají účast v březnové baráži jistou. Ostrované jsou druzí a na výběr trenéra Jaroslava Šilhavého, který se v úterý utká s Estonskem, mají tříbodový náskok. Navíc mají o dva góly lepší rozdíl ve skóre. Z "české" skupiny si start na mistrovství světa zajistila Belgie.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Fotbalisté Walesu svému kapitánu Baleovi zatleskali.

Druhá pozice může být pro play off výhodnější. Šestice nejlepších týmů totiž bude nasazená a odehraje semifinále baráže na domácí půdě. Češi by mohli v případě konečného umístění na druhé příčce získat maximálně 14 bodů, což by podle aktuálního vývoje pro nasazení spíše nestačilo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články