Hlavní obsah

Kolumbie - Peru 0:1Fotbalisté Peru v kvalifikaci mistrovství světa vyhráli 1:0 v Kolumbii

Fotbalisté Peru v jihoamerické kvalifikaci o postup na mistrovství světa vyhráli 1:0 v Kolumbii. V zápase s Bolívií se hattrickem blýsknul Salomón Rondón a pomohl domácí Venezuele k výhře 4:1.

Foto: Fernando Vergara, ČTK/AP

Fotbalisté Peru oslavují výhru 1:0 nad Kolumbií.

Článek

O výhře Peru rozhodl pět minut před koncem střídající Edison Flores. Hosté zvítězili potřetí za sebou a na čtvrtém místě, které jako poslední zajišťuje přímý postup, mají náskok jednoho bodu před Uruguayí na páté barážové příčce.

Kolumbie je s odstupem dalších dvou bodů mimo postupové pozice šestá a navíc už v kvalifikaci 450 minut nedala gól. "Nedokážu to vysvětlit. Jako kdyby při našich šancích byla brána zavřená. Ale pořád je ve hře devět bodů a musíme bojovat," řekl trenér Reinaldo Rueda.

Rondón za hattrickem vykročil už v první půli, kdy se během deseti minut prosadil dvakrát. Třetí branku přidal za stavu 3:1 v 67. minutě, kdy už hosté hráli v oslabení po vyloučení Leonela Justiniana.

Venezuela si připsala teprve třetí výhru v posledních 15 zápasech a v tabulce je stále na poslední desáté příčce. První je Brazílie, která si stejně jako druhá Argentina už místo na šampionátu zajistila v předstihu.

Výsledky kvalifikace MS 2022 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL
Kolumbie - Peru 0:1 (0:0)
Branka: 85. Flores
Venezuela - Bolívie 4:1 (2:1)
Branky: 24., 34. a 67. Rondón, 55. Machís - 38. Miranda. ČR: 60. Justiniano

Reklama

Související témata: