Hlavní obsah

Kane pálil a překonal téměř sto let starý rekord

Fotbalisté Anglie v kvalifikačním zápase o postup na mistrovství světa rozstříleli San Marino deseti góly a upevnili si první místo v tabulce. Čtyřmi trefami během 16 minut se na destrukci výběru druhého nejmenšího evropského státu podílel i britský kapitán Harry Kane, který tak překonal téměř sto let starý rekord v počtu vstřelených branek anglickým hráčem v reprezentaci za jeden kalendářní rok.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Anglický reprezentant Harry Kane se stal rekordmanem.

Článek

Anglický kapitán se proti San Marinu předvedl v nevídané formě. V prvním poločase vstřelil čtyři góly v rozmezí 27. a 42. minuty, včetně dvou proměněných penalt a navýšil tak vedení Thee Lions na 6:0.

Před utkáním byl Kane na 12 gólech za tento kalendářní rok, čímž vyrovnal rekord Georgea Hilsdona z roku 1908 a Dixieho Deana z roku 1927. Jeho úspěch je o to větší, že ještě minulý týden byl na „pouhých" devíti brankách.

Nyní však svou kanonádou oba hráče překonal a stal se novým anglickým rekordmanem. Kane je také teprve čtvrtým hráčem Three Lions, který vstřelil v zápase hattrick. Dokonce druhý ve druhém zápase po sobě.  Rovněž se stal prvním člověkem od Iana Wrighta, který vstřelil čtyři góly v jednom zápase, shodou okolností to bylo také proti San Marinu v roce 1993.

Také se dostal na počet 48 branek za reprezentaci a dotáhl se na Garyho Linekera, který na to na svém twitteru hned zareagoval. „Vítej v klubu," napsal s tím, že ale předpokládá, že Kaneovo „členství" brzy vyprší. Rekord Wayna Rooneyho s počtem 53 branek v reprezentaci, zdá se, bude také brzy překonán.

Anglie ve druhé půli přidala ještě čtyři branky a radovala se z vysokého vítězství 10:0.

Reklama