Hlavní obsah

Kuchta se do Prahy dostal přes Istanbul. Před nástupem do reprezentace stihl i svatbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cesta z Ruska nakonec nebyla tak krkolomná a složitá, jak se při rušení mnoha spojů mohlo zdát. Útočník fotbalové reprezentace Jan Kuchta z Lokomotivu Moskva dorazil ze země, která se kvůli vyvolání válečného konfliktu a běsnění na Ukrajině dostává do mezinárodní izolace, do Česka už během neděle. V pondělí navíc prožil významný životní den, oženil se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Kuchta se vydal na cestu z Ruska do Česka na reprezentační sraz v neděli v šest hodin ráno, z Moskvy letěl do Istanbulu, kde musel čekat pět hodin na let do vlasti. „Ale jinak bylo vše v pořádku, žádný problém nenastal," informuje hráčův manažer Milan Martinovič.

Původně se měl blonďatý střelec přepravovat přes Bělehrad, ale tahle varianta nakonec padla, spojení mezi Srbskem a Ruskem ochablo. „Turecké aerolinky do Ruska ale normálně létají. Ještě je možné letět přes Dubaj nebo Dauhá, to je ale delší," nastiňuje Martinovič případné další možnosti, jak by mohl Kuchta třeba v případě návratu do Ruska postupovat.

Přicestoval ve slušném rozpoložení, což se při absenci Patrika Schicka může tuplovaně hodit. Forvard, za nějž měl Lokomotiv poslat Slavii v zimě v přepočtu okolo 130 milionů korun, se ve třech dosavadních zápasech ruské ligy trefil dvakrát.

Foto: fclm.ru

Dres pro Jana Kuchtu...

Nejprve rozhodl gólem na 3:2 utkání proti Chimki, vítěznou branku zaznamenal i v sobotu proti Groznému opět při výhře Lokomotivu 3:2. Připsal si i asistenci. V analytickém hodnocení si vysloužil parádní známku 8,0, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu. „Formu má, hrál dobře v přípravě, teď v tom pokračuje. Vše je v pořádku," pochvaluje si Martinovič.

K národnímu týmu, který čeká ve čtvrtek barážový duel ve Švédsku, se ale Kuchta připojí až v úterý. Regenerační program absolvoval už v neděli, v pondělí se ženil. Svatbu na zámečku nedaleko Mladé Boleslavi měl naplánovanou už dlouho dopředu. „Ještě v době, kdy ani nebyl v reprezentaci," potvrzuje reprezentační manažer Libor Sionko.

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyně, nyní už manželka.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Jeho manželka pochází také z fotbalové rodiny, je totiž dcerou majitele klubu z Mladé Boleslavi Josefa Dufka. „Zaprvé bychom mu chtěli popřát štěstí a spoustu spokojených let a zadruhé věříme, že bude na tomto srazu i díky svatbě v takové psychické pohodě, že nám pomůže v boji o postup na mistrovství světa," přeje si Sionko.

Kuchta zatím naskočil za reprezentaci do čtyř zápasů, na gól čeká. V klíčové kvalifikační fázi o mistrovství světa by jeho případný premiérový střelecký zápis partě trenéra Jaroslava Šilhavého náramně bodnul.

Reklama