Hlavní obsah

Na MS postoupíme, tím jsem si jistý, řekl trenér italských fotbalistů Mancini

Trenér Roberto Mancini nepochybuje o tom, že fotbalisté Itálie postoupí na mistrovství světa 2022 v Kataru. Úřadující evropští šampioni remizovali v pátek doma se Švýcarskem 1:1 a před posledním zápasem kvalifikace vedou skupinu C před výběrem helvétského kříže pouze o skóre. V samém závěru mohl o výhře domácích rozhodnout Jorginho, jenže z penalty přestřelil.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Trenér italské reprezentace Roberto Mancini během šlágru se Švýcarskem.

Článek

Italové se v pondělí představí v Severním Irsku, zatímco Švýcaři doma hostí Bulharsko. Přímo na šampionát postoupí pouze vítězové skupin, týmy z druhých míst čeká play off. V něm se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí.

"Je to komplikované, ale oproti Švýcarsku jsme vstřelili o dvě branky více. Do Belfastu pojedeme za vítězstvím, to je náš úkol. Doufáme, že Bulharsko odehraje skvělý zápas. Musíme znovu načerpat síly, máme za sebou náročné utkání," řekl Mancini na tiskové konferenci.

"Musíme si věřit. I když nám věci zdánlivě nevycházejí podle představ, může se to změnit. Na světový šampionát se dostaneme, tím jsem si jistý," uvedl italský kouč.

Švýcary na Olympijském stadionu v Římě poslal do vedení v 11. minutě Silvan Widmer. Do konce úvodního dějství srovnal Giovanni Di Lorenzo. V závěru mohl strhnout výhru na stranu domácích Jorginho, ale z pokutového kopu neuspěl. "Mrzí ho to. Takový je fotbal, možná budeme mít štěstí v příštím utkání," prohlásil Mancini.

Úkol Švýcarů v posledním kvalifikačním duelu je jasný. "Bulharsku musíme vstřelit několik gólů, abychom dorovnali rozdíl ve skóre. V Římě jsme uhráli dobrý výsledek, ale další zápas bude úplně jiný. Také budeme doufat, že Severní Irsko nebude proti Itálii od začátku smířené s porážkou," konstatoval trenér Murat Yakin.

Reklama

Související témata: