Hlavní obsah

Argentinští šampioni dorazí do vlasti v pondělí večer

Fotbaloví mistři světa dnes ráno vyrazili na zpáteční cestu do Argentiny. Do hlavního města Buenos Aires dorazí večer, následně se uskuteční oslavy a přivítání s fanoušky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Buenos Aires slaví zisk argentinského titulu na MSVideo: sntv

 
Článek

Argentinci uvidí trofej pro mistry světa po 36 letech, předchozí dva tituly získala jihoamerická země v letech 1978 a 1986. Hlavní oslavy by měly tradičně proběhnout kolem obelisku na Náměstí republiky v Buenos Aires, stejně jako před rokem po triumfu na Copa América.

Tým po vedením trenéra Lionela Scaloniho a hvězdného kapitána Lionela Messiho čeká i audience u prezidenta Alberta Fernándeze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finálového utkání MS Argentina - FrancieVideo: Česká televize

Argentina dotáhla svou cestu k titulu v neděli, kdy ve finále udolala po výsledku 3:3 a 4:2 na penalty obhájce prvenství z Francie.

Poražení Francouzi dorazí domů také dnes večer. S fanoušky se setkají jen krátce na náměstí Svornosti, velkolepá sláva na bulváru Champs-Elysées by byla jen v případě, že by obhájili zlato. Program upřesnilo vedení fotbalového svazu. Jeho šéf Noël Le Graët řekl televizi BMF, že hráči byli měsíc pryč a spěchají domů

Reklama