Hlavní obsah

Autor nejhezčího gólu z MS v problémech. Vyhledá pomoc psychologa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když na MS v Kataru krásným akrobatickým zakončením pečetil svou druhou trefou v utkání výhru Brazílie proti Srbsku, kdejaký fotbalový fanoušek čekal, že starý známý Richarlison je zpět. Jenže opak je zatím pravdou. Šestadvacetiletý útočník přišel nově s prohlášením, že za jeho špatné výkony v posledních měsících může mimo jiné obtížná životní situace. Po návratu z reprezentačního srazu, kde se po střídání proti Bolívii rozplakal na střídačce, prý vyhledá odbornou pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský fotbalista Richarlison v utkání s Bolívií

Článek

„V posledních pěti měsících jsem si prošel bouřlivým obdobím mimo hřiště. Teď je to doma trochu stabilnější. Lidé, kteří mysleli jen na moje peníze, ode mě odešli. Ale jsem si jistý, že v Tottenhamu se vrátím do pohody a budu silnější,“ řekl Richarlison brazilským médiím po kvalifikačním utkání na MS 2026 v Peru, které Brazílie vyhrála 1:0.

Ještě předtím porazili Kanárci doma Bolívii 5:1. Richarlison se neprosadil a v 70. minutě byl stažen. Televizní záběry ukázaly, jak se následně na střídačce rozplakal.

„Ne kvůli tomu, že jsem hrál špatně, podle mého názoru jsem neodehrál špatný zápas. Byl to spíš výbuch emocí kvůli věcem, které se děly mimo hřiště a které se vymkly kontrole. Ne z mé strany, ale ze strany lidí, kteří mi byli blízcí. Pojedu zpět do Anglie vyhledat psychologickou pomoc, abych posílil svou mysl. O to jde, chci se vrátil silnější,“ popsal otevřeně Richarlison.

Od zmíněného šampionátu v Kataru, kde skóroval třikrát s druhá branka proti Srbsku byla diváky zvolena nejhezčím gólem turnaje, se za národní tým neprosadil. Nedaří se mu ani v Tottenhamu, kde od svého přestupu z Evertonu za 60 milionů liber v létě 2022 vstřelil pouze čtyři góly ve 40 soutěžních zápasech. v Premier League rozvlnil síť jen jednou.

Z vyjádření lze snadno vyčíst, že Brazilec řeší zřejmě spory ze svého úzkého okolí. Podle britského webu Daily Mail počátek problémů sahá někam do první poloviny roku 2022, kdy se měl Richarlison dostat do sporu se svými přáteli a spolupracovníky, kteří zradili jeho důvěru.

V brazilských médiích se dokonce objevily zprávy o přerušení spolupráce s dlouholetým agentem Renatem Velascem. V roce 2021 měli dva agenti žalovat fotbalistu kvůli nevyplaceným příjmům za uplynulých pět let. Těžko říct, kam se bude kariéra rodáka z padesátitisícovém města Nova Venécia na jihovýchodě Brazílie ubírat dál.

Každopádně turbulentní příběh muže, jeho táta pracoval jako kameník a máma dělala uklízečku a prodávala zmrzlinu, pokračuje dál. Už tak to Richarlison dotáhl z chudé čtvrti plné drog a zbraní daleko, až do největšího světového fotbalu.

Reklama