Hlavní obsah

Blamáž, debakl, hanba! Německá média nešetří po šokující porážce kritikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní mistrovství světa ve fotbale je samé překvapení. Po šokujícím vítězství Saúdské Arábie nad Argentinou 2:1 je tu další senzace. Německo prohrálo s Japonskem 1:2 a zažívá stejně nepovedený vstup do turnaje jako před čtyřmi lety, kdy v úvodním zápase prohrálo s Mexikem 0:1. Německá média nyní nešetří kritikou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Německo - JaponskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Vzpomínky na poslední světový šampionát v Rusku ožívají. Tehdy Němci vstoupili do turnaje porážkou s Mexikem, připsali si jedinou výhru nad Švédskem 2:1 a po porážce 0:2 od Jižní Korey se loučili už ve skupině.

„Debakl. To nemůže být pravda," píše například německý deník Bild. Podle něj se německý tým hned na úvod MS ztrapnil proti outsiderovi. Všechno přitom začalo podle plánu, ve 33. minutě šel náš západní soused do vedení 1:0 zásluhou Gündoganem proměněné penalty.

V první půli byli Němci jasně lepší, druhý gól Havertze v nastaveném čase úvodního dějství však nebyl uznán VARem kvůli ofsajdu. „Nevyužívaní příležitostí se ve druhém poločase vymstilo," pokračuje Bild. V 75. minutě vyrovnal Doan a o osm minut později se o vedoucí branku postaral Asano.

„Znepokojující je nejen nedbalé zacházení s gólovými šancemi, ale i obrana! Defenzivní hra vypadá v mnoha situacích rozpačitě a děravě," pokračuje deník s kritikou. „Německo se ztrapnilo hned na úvod," píše web sport.de. „Blamáž navzdory vedení," přidávají se rakouské Kronen Zeitung.

Kritikou hry německého týmu se to hemží i na sociálních sítích. „Místo ruky před ústy bych raději zvedl prostředníček. Ale možná je to otázka stylu," okomentoval prohru německý komentátor Florian Schmidt-Sommerfeld v reakci na předzápasové gesto Němců.

„Upřímnou soustrast divákům na místě, kteří svou frustraci ani nemohou spláchnout pivem," vtipně reaguje například i youtuberské duo s přezdívkou TisiSchubecH.

Reklama