Hlavní obsah

Brazilská hvězda neudržela při setkání s Ronaldem slzy. Pak ho učila holubí taneček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmifinálový duel Brazílie s Jižní Koreou měl jasného vítěze. Kanárci s přehledem po výhře 4:1 postoupili do čtvrtfinále, kde se utkají s Chorvatskem. O třetí branku Jihoameričanů se postaral Richarlison, který se po utkání setkal s brazilskou legendou a svým velkým vzorem Ronaldem Nazáriem. Při setkání byl velmi dojatý, ale poté se osmělil a slavnou R9 dokonce učil svůj vítězný „holubí taneček.“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Brazílie - KoreaVideo: Česká televize

 
Článek

Osmifinále s Koreou měli Brazilci zcela ve své režii. Od 7. minuty zásluhou Vinícia Júniora vedli 1:0, ve 13. minutě se z penalty prosadil navrátilec do sestavy Neymar, o zhruba čtvrt hodiny později na 3:0 svým třetím gólem na turnaji zvyšoval Richarlison a ve 36. minutě pečetil vítězství záložník West Hamu Paquetá. V závěru zápasu se ještě Korejcům podařilo snížit na 1:4, ale to bylo vše.

Střelec třetí branky Richarlison byl po utkání pozván na rozhovor se svým velkým vzorem, brazilskou ikonou Ronaldem. Při setkání byl útočník Tottenhamu velmi dojatý. Na záběrech je dokonce vidět, jak si utírá slzy štěstí. „Nemůžu ani mluvit," vysoukal ze sebe dojatý útočník.

Ronaldo pobaveně odvětil, že ho Richarlison bude muset naučit holubí tanec, kterým vždy oslavuje svůj gól. „Dokonce jsi rozhýbal i Titého," řekl dvojnásobný mistr světa. Poté, co se Richarlison osmělil, si oba Brazilci opravdu spolu zatancovali.

„Jsem dojatý, když ho vidím. Je to můj velký idol, stejně jako Neymar," řekl pětadvacetiletý útočník a dodal, že Ronaldo byl pro něj inspirací od dětství. „Teď je řada na tobě. Inspiruješ miliony Brazilců, miliony dětí v Brazílii svým uměním, svými cíli, radostí, se kterou hraješ, spontánností," nešetřil chválou Ronaldo.

„Zbývají tři zápasy. Ve finále budeš mít můj účes z roku 2002," řekla brazilská ikona svému nástupci v narážce na svůj ikonický účes, který Richarlison na hlavě už jednou letos měl. Oba Brazilce spojuje také to, že Richarlison nosí stejně jako před lety Ronaldo dres s číslem devět.

Ronaldo v 99 zápasech za reprezentaci vstřelil 62 branek, což z něj dělá třetího nejlepšího střelce Brazílie v historii. Bývalého hráče Barcelony, Realu Madrid nebo AC Milán překonali pouze Neymar a Pelé.

Reklama