Hlavní obsah

Češi, mějte se na pozoru. Píská sudí, který připustil řezničinu v Glasgow

Praha

Pošetřit aspoň některého z trojice fotbalistů ohrožených osudovou druhou žlutou kartou, nebo je nasadit s rizikem, že by mohli přijít o klíčovou březnovou baráž o postup na mistrovství světa? Česká reprezentace by měla rozhodně vzít v úvahu, kdo její závěrečný duel v kvalifikační skupině proti Estonsku večer na pražské Letné píská. Izraelský rozhodčí Orel Grinfeeld. Ano, přesně ten, který svým pojetím dopustil nechvalně proslulou řezničinu v pohárovém duelu Rangers se Slavií...

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Izraelský sudí Orel Grinfeeld vylučuje hráče Randers (Stephen Odey) v nedávném utkání Konferenční ligy s Jabloncem (2:2).

Článek

Trojlístek Souček, Sadílek, Zima se musí mít na pozoru. V případě dalšího napomínání žlutou kartu by přišel o úvodní duel březnové baráže.

Pro český tým není ve světle ošemetného úskalí dobrou zprávou obsazení rozhodčích. Kvarteto izraelských sudích povede jako hlavní Orel Grinfeeld. Pamětníci na něj sotva někdy zapomenou. Právě on zanechal svůj nesmazatelný podpis pod vyhrocenou březnovou odvetou osmifinále Evropské ligy v Glasgow, v níž si slávisté s nasazením vlastního zdraví zajistili postup do čtvrtfinále.

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav Tvrdík

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Připomínat všechny události je nejspíš zbytečné... Grinfeld nechal hru plynout velmi volně a zápas se mu zvrhl pod rukama. Výsledkem byla řada nechutností, především kriminální kop Kemara Roofea do obličeje brankáře Ondřeje Koláře, s nímž se gólman de facto dodnes úplně nevyrovnal.

Hrozba pro zápas s Estonskem. Někteří čeští reprezentanti se mohou vykartovat pro baráž

Sport.cz, FAČR

Stejně známý je konflikt Ondřeje Kúdely s Glenem Kamarou, který slávistu nařkl z rasismu a po zápase ho inzultoval před šatnami.

Obránce Connor Goldson s odstupem přiznal, že některé zákroky domácích měly jasný záměr. „Budu upřímný. Úplně jsem ztratil kontrolu. Po zbytek zápasu jsem už měl v úmyslu jedině někoho zranit," přiznal v rozhovoru pro BT Sport obránce, v jakém duchu vrcholilo Grinfeeldem vedené utkání.

České fotbalové reprezentaci se vzdaluje nasazení v baráži o MS

Sport.cz, FAČR

Izraelský sudí znovu narazil na český tým zrovna nedávno. Začátkem listopadu odřídil duel Konferenční ligy, v němž Jablonec remizoval v Dánsku s Randers 2:2. V nastavení Grinfeeld na každé straně udělil po jedné červené kartě.

Další varování, které stojí za zvážení.

Reklama