Hlavní obsah

Děsivý moment na šampionátu! Brankář kolenem sestřelil spoluhráče, do akce museli lékaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senzační triumf reprezentace Saúdské Arábie na fotbalovém mistrovství světa v Kataru proti Argentině přinesl nejen šokující vítězství 2:1, ale také děsivou scénu ze závěru zápasu, po které pořádně mrazilo. Saúdskoarabský brankář Muhammad al-Uwajs v době výskoku pro balón v pokutovém území brutálním způsobem kolenem trefil spoluhráče Jásira aš-Šahráního do hlavy. Otřesený hráč se skácel k zemi a nehrálo se zhruba čtyři minuty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - Saúdská ArábieVideo: Česká televize

 
Článek

K dramatické situaci došlo v nastavení druhého poločasu za stavu 2:1 pro Saúdskou Arábii. Argentinci nakopli míč směrem do pokutového území soupeře, kde si pro padající předmět vyběhl saúdskoarabský brankář Muhammad al-Uwajs, který si rozhodně nebral servítky. Při výskoku totiž sestřelil i dotírajícího spoluhráče Jásira aš-Šahráního, jenž inkasoval doslova brutální úder kolenem do hlavy.

Obránce Saúdské Arábie se okamžitě skácel k zemi, hlavní sudí překvapivě nechal pokračovat a hru přerušil až po nevydařené akci argentinské reprezentace. Stav třicetiletého zkušeného zadáka přitom vypadal děsivě, okamžitě mu proto na pomoc přispěchali ostatní hráči a následně do pokutového území nakmital i lékařský personál.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Saúdskoarabský brankář Muhammad al-Uwajs kolenem poslal k zemi spoluhráče Jásira aš-Šahráního.

Nehrálo se zhruba čtyři minuty, aš-Šahrání byl poté přeložen na nosítka a následně odnesen do útrob stadionu. Ještě předtím ale částečnou úlevu nad zkorpělým obecenstvem dal právě otřesený hráč, který palcem ukázal, že je v pořádku.

V závěrečných minutách jeho místo na hrací ploše zaujmul Muhammad al-Brajk, který si tak vychutnal senzační triumf Saúdské Arábie nad favorizovanou Argentinou. Kaňkou na vítězství je bolestivý šrám z koncovky zápasu. V nejbližších hodinách bude fotbalový svět moudřejší o vážnosti zranění.

Reklama