Hlavní obsah

Dojemná oslava anglického hrdiny. Gól věnoval příteli, který krátce před zápasem podlehl rakovině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První poločas utkání mezi Walesem a Anglií o postup do osmifinále světového šampionátu byl klidný a téměř bez větších šancí. Vše se změnilo až po poločasové přestávce, kdy se famózním gólem z volného kopu prosadil útočník Manchesteru United Marcus Rashford. Ten po své trefě padl na kolena a oběma rukama ukazoval směrem k obloze. Byl to vzkaz pro zesnulého kamaráda, který dva dny před utkáním podlehl rakovině.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Wales - AnglieVideo: Česká televize

 
Článek

Rashford měl jako jeden z mála šanci skórovat již v prvním poločase, ale nedokázal prostřelit skvělého Dannyho Warda, který proti němu vyběhl. Chuť si spravil pět minut po začátku druhé půle, kdy se prosadil z volného kopu a udělal to vskutku parádně.

Míč totiž neposlal přes zeď, ale na stranu velšského brankáře, který byl umístěním střely tak zaskočen, že míč nedokázal vyrazit. Útočník Manchesteru United po gólu padl na kolena a oběma rukama ukazoval k nebi.

Byl to vzkaz pro zesnulého kamaráda Garfielda Haywarda, který dva dny před tímto důležitým zápasem po dlouhém boji podlehl rakovině. „Bohužel jsem před pár dny ztratil jednoho ze svých přátel. S rakovinou bojoval docela dlouho, takže jsem rád, že se mi podařilo pro něj skórovat," řekl Rashford po zápase.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marcus Rashford MBE (@marcusrashford)

„Vždycky byl mým velkým fanouškem. Byl to prostě skvělý člověk a jsem rád, že mi vstoupil do života, opravdu," dodal anglický hrdina.

Rashford si v zápase připsal nakonec dva góly, když v 68. minutě zvyšoval přesnou střelou mezi nohama brankáře už na konečných 3:0 pro Anglii.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Marcuse Rashforda (vpravo) po utkání chválil i kouč Gareth Southgate.

Hráče po utkání chválil také kouč Albionu Gareth Southgate. „Mohl dát klidně hattrick, ta šance v prvním poločase a pak ta zblízka na konci zápasu. Ale je to skvělé, pro něj i pro nás," řekl po zápase, aniž by tušil, že přípravu Rashforda na zápas ovlivnila tragická ztráta blízkého přítele.

Reklama