Hlavní obsah

Chorvatsko - Kanada 4:1SESTŘIH: Chorvatsko poprvé vyhrálo, Kanada přišla o naději na postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Davies 0 : 1
36. Kramarič 1 : 1
44. Livaja 2 : 1
70. Kramarič 3 : 1
94. Majer 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Chorvatska ve svém druhém utkání skupiny F na mistrovství světa v Kataru po obratu porazili Kanadu hladce 4:1 a přiblížili se k postupu do osmifinále. Obhájci stříbra sice rychle prohrávali, když po 68 sekundách vstřelil zatím nejrychlejší gól na turnaji Alphonso Davies, ale ještě do pauzy otočili stav Andrej Kramarič s Markem Livajou. Po přestávce se podruhé prosadil Kramarič a v nastavení se trefil střídající Lovro Majer.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Chorvatsko - KanadaVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Chorvatsko po úvodní bezbrankové remíze s Marokem o skóre vede tabulku skupiny a v závěrečném zápase s Belgií mu stačí k postupu remíza. Kanaďané prohráli i svůj pátý duel na mistrovství světa a před čtvrtečním soubojem s Maročany už ztratili naději na účast ve vyřazovacích bojích.

Oba týmy po zaváhání v úvodním utkání potřebovaly bodovat a od začátku hrály aktivně. Kanada, která ve středu po sympatickém výkonu podlehla Belgii těsně 0:1, v předchozích čtyřech zápasech na světovém šampionátu neskórovala, dnes se ale prosadila už v druhé minutě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kanaďan Alphonso Davies otevřel skóre duelu proti ChorvatskuVideo: Česká televize

Na Buchananův centr z pravé strany si do vápna naběhl Davies a hlavou otevřel skóre. Záložník Bayernu Mnichov odčinil neproměněnou penaltu z úvodu utkání s Belgií. Davies se trefil už po 68 sekundách a zaznamenal nejrychlejší gól ve skupinové fázi na mistrovství světa od roku 2014, kdy Američan Dempsey proti Ghaně skóroval po 29 vteřinách.

Brzká branka zápasu pomohla. Chorvaté přidali a ještě do pauzy otočili stav. V 27. minutě ještě Kramaričova trefa kvůli předchozímu ofsajdu neplatila a v 35. minutě Livajovu ránu vyrazil Borjan. O minut později už se ale po Perišičově přihrávce z poměrně velkého úhlu k zadní tyči prosadil Kramarič.

Chorvaté se dočkali prvního gólu na turnaji v Kataru a ještě do přestávky přidali další. Ve 44. minutě se po Juranovičově přihrávce dostal na hranici vápna k míči Livaja a přesnou přízemní střelou k tyči zaznamenal svou čtvrtou branku v reprezentaci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andrej Kramarič dokázal vyrovnat proti KanaděVideo: Česká televize

Kanaďané po přestávce dvakrát vystřídali a jeden z čerstvých hráčů Osorio ve 49. minutě jen těsně minul. Na opačné straně za chvíli Borjan ve velké šanci vychytal Kramariče a vzápětí musel zasahovat i chorvatský gólman Livakovič poté, co vypálil pod břevno David.

V 70. minutě Chorvaté pojistili svůj náskok. Perišičův centr z levé strany si ve vápně zpracoval Kramarič, zbavil se obránce a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Dva góly v jednom reprezentačním zápase zaznamenal podruhé v kariéře.

Andrej Kramarič se proti Kanadě prosadil i podruhéVideo: Česká televize

Kanaďané dohrávali ve velkém útlumu. Proti Brozovičovi ještě zasáhl Borjan, ale ve čtvrté minutě nastavení udělal obrovskou chybu obránce Miller a přečíslení po Oršičově přihrávce s přehledem zakončil pod břevno další střídající hráč Majer. Chorvaté dali čtyři góly v jednom zápase na mistrovství světa podruhé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Majer zpečetil vítězství KanadyVideo: Česká televize

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina F (Dauhá, Chalífův mezinárodní):
Chorvatsko - Kanada 4:1 (2:1)
Branky: 36. a 70. Kramarič, 44. Livaja, 90.+4 Majer - 2. Davies. Rozhodčí: Matonte - Taran, Soppi (všichni Urug.) - Vigliano (video, Arg.). ŽK: Lovren, Modrič - Buchanan, Miller. Diváci: 44.374.
Chorvatsko: Livakovič - Juranovič, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozovič - Modrič (86. Pašalič), Kovačič (86. Majer) - Kramarič (72. Vlašič), Livaja (60. Petkovič), Perišič (86. Oršič). Trenér: Dalič.
Kanada: Borjan - Johnston, Vitória, Miller, Laryea (62. Hoilett) - Buchanan, Hutchinson (72. Adekugbe), Eustáquio (46. Koné), Davies - Larin (46. Osorio), David (72. Cavallini). Trenér: Herdman.
Souhrn nedělního programu MS v Kataru naleznete ZDE
1.Chorvatsko21104:14
2.Maroko21102:04
3.Belgie21011:23
4.Kanada20021:50

Reklama