Hlavní obsah

Korea - Ghana 2:3SESTŘIH: Ghana přehrála Koreu a živí naději na postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Salisu 0 : 1
34. Kudus 0 : 2
58. Gue-Sung 1 : 2
61. Gue-Sung 2 : 2
68. Kudus 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Ghany porazili v druhém utkání na mistrovství světa v Kataru Koreu 3:2. Africký celek se po úvodní prohře 2:3 s Portugalskem vrátil do hry o postup. Naopak Asiaté jsou ve skupině H s jedním bodem poslední, s Uruguayí hráli ve čtvrtek bez branek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Korea - GhanaVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Ghana šla v prvním poločase do dvougólového vedení, ve 24. a 34. minutě se prosadili Mohammedové Salisu a Kudus. Korejci také rychle odpověděli, v 58. a 61. minutě se trefil Čo Ku-song. Nakonec se ale z výhry radovala Ghana díky Kudusovu gólu v 68. minutě. Afričané triumfovali na světovém šampionátu po pěti zápasech a první od roku 2010.

"Byl to emotivní zápas. Korea hrála skvěle, tlačila. Po 20 minutách jsme kontrolovali zápas a dobře kombinovali, ale po změně stran začaly problémy. Mám velkou radost z toho, že naše zaujetí bylo odměněno," citovala agentura SID trenéra Ghany Otta Adda.

Africký tým začal aktivně a z první branky se radoval po necelé půlhodině hry. Jordan Ayew nacentroval do vápna a míč se odrazil k zakončujícímu Salisuovi. Situace se ještě přezkoumávala kvůli možnému hraní rukou, gól ale platil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mohammed Kudus z Ghany slaví gól na 2:0 v utkání s KoreouVideo: Česká televize

Za deset minut Afričané navýšili náskok. Jordan Ayew našel povedeným centrem v šestnáctce Kuduse a ten se hlavou k tyči nemýlil.

Po změně stran mohl zvýšit Lamptey, jenže těsně minul. Místo toho Korea během tří minut vyrovnala díky hlavičkám Čo Ku-songa. Nejprve se opřel do centru střídajícího I Kang-ina a o chvíli později zužitkoval pas Kim Čin-sua.

Nakonec se ale radovali Afričané. Sedm minut po vyrovnání Williamsova přihrávka propadla až k nehlídanému Kudusovi a ten druhým gólem v utkání vystřelil svému mužstvu vítězství.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Korejec Čo Ku-song vyrovnává na 2:2 v utkání s GhanouVideo: Česká televize

"Ukázali jsme to samé nasazení jako proti Portugalsku. Kluci byli úžasní," prohlásil Kudus. "Gratuluju týmu k návratu do utkání a k třetímu gólu. Potom jsme zuby nehty bránili, Korea vyvinula velký tlak. Na konci jsme měli trochu štěstí," řekl Addo.

Korea soupeře okamžitě zatlačila, ale vyrovnat přesto nedokázala. Nepomohlo jí ani jedenáctiminutové nastavení, které rozhodčí Anthony Taylor ukončil ve chvíli, kdy měli Korejci zahrávat rohový kop.

To neunesl trenér korejského výběru Paulo Bento a za spílání anglickému sudímu dostal po utkání červenou kartu. Přijde tak o závěrečný páteční duel skupiny proti rodnému Portugalsku, v němž jeho tým musí pro udržení naděje na postup zvítězit.

"Rozhodčí nám sebral šanci a Paulo na to reagoval," řekl k Bentovu vyloučení jeho asistent Sergio Costa. "Příprava na další zápas pro mě nebude snadná, ale snad to dobře dopadne," přidal Bento.

Ghana porazila Koreu ve čtvrtém z posledních pěti vzájemných zápasů. Asijský celek nevyhrál na MS deset z uplynulých jedenácti duelů.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina H (Dauhá, Education City):
Korea - Ghana 2:3 (0:2)
Branky: 58. a 61. Čo Ku-song - 34. a 69. Kudus, 24. Salisu. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn (všichni Angl.) - Kwiatkowski (video, Pol.). ŽK: Čong U-jong I, Kim Jong-kwon - Amartey, Lamptey. ČK: 90.+11 Bento (trenér Koreje). Diváci: 43.983.
Korea: Kim Sung-kju - Kim Mun-hwan, Kim Min-če (90.+2 Kwon Kjong-won), Kim Jong-kwon, Kim Čin-su - Hwang In-pom, Čong U-jong I (78. Hwang I-čo) - Kwon Čchang-hun (57. I Kang-in), Čong U-jong (46. Na Sang-ho), Son Hung-min - Čo Ku-song. Trenér: Bento.
Ghana: Ati-Zigi - Lamptey (78. Odoi), Amartey, Salisu, Mensah (88. Baba) - Samed, Partey, Kudus (83. Djiku) - A. Ayew (78. Kyereh), Williams, J. Ayew (78. Sulemana). Trenér: Addo.
Souhrn pondělního programu na MS v Kataru naleznete ZDE

Reklama