Hlavní obsah

Fotbalisté Polska podle médií budou hrát rovnou až finále play off o MS

Fotbalisté Polska pravděpodobně budou hrát rovnou až ve finále play off o postup na mistrovství světa v Kataru. Po vyřazení Ruska, s nímž se původně měli utkat v semifinále, jim zřejmě FIFA žádného jiného soupeře v "české" větvi baráže nepřidělí. S odkazem na zákulisní informace to uvedla polská média. Ve finále by si Poláci zahráli o účast na šampionátu proti vítězi druhého semifinále mezi Švédskem a Českem.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Polský útočník Robert Lewandowski tleská fanouškům po výhře Bayernu ve 23. kole Bundesligy. Ilustrační foto.

Článek

Polsko mělo 24. března nastoupit v semifinále play off v Rusku, které ale bylo vyřazeno kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu. V barážové větvi tak zbyly pouze tři týmy místo čtyř. FIFA zvažovala několik možností, jak situaci vyřešit.

Variantou mohlo být doplnění i jiným týmem, případně miniturnaj Švédska, Česka a Polska. Jelikož by to ale přineslo problémy, rozhodla se podle polských médií FIFA pro přímý postup Poláků do finále.

"Oficiální rozhodnutí zatím neexistuje, bude nejpozději v pátek. Ale jak informují i anglická média s odvoláním na své zdroje, zástupci FIFA nemají na výběr. To vše nám potvrdili i na polském svazu," uvedl deník Przeglad Sportowy.

Český celek má nastoupit 24. března od 20:45 v Solně nedaleko Stockholmu proti domácímu Švédsku. Finále větve by se pak hrálo o pět dní později v Chorzówě.

Reklama