Hlavní obsah

Francouzi, dejte si pozor na skokana! Marocký výškař se blíží k Ronaldovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přeměřit se dá všechno. Před semifinále fotbalového mistrovství světa v Kataru se objevila zajímavá upřesňující data ohledně klíčového gólu čtvrtfinále mezi Marokem a Portugalskem (1:0). Přesnější statistiky ukázaly, že Júsuf Nasírí při vítězné trefě hlavou vystoupal až do výšky 2,78 metru. Mohutným odrazem se vznesl nohama 88 centimetrů nad úroveň trávníku.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Maročan Júsuf Nasírí a jeho mohutný výskok při gólové hlavičce proti Portugalsku.

Článek

Pro Portugalce až příliš horký paradox. Marocký hlavičkář nepřekonal dosud nejvýše zaznamenaný výskok během hlavičky do výše 2,93 metru v podání Cristiana Ronalda. O výhru ve čtvrtfinále se ovšem Júsuf Nasírí postaral - a právě mužstvo s lídrem CR7 poslal z Kataru domů...

Nasírí je 25letý útočník španělské Sevilly, kde byl spoluhráčem českého reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Science for Sport (@scienceforsport)

Snímek gólové hlavičky obletěl svět, Maročan vysoko přeskočil nejen obránce, ale i brankáře Costu.

Nasírí by byl jistě i v atletice schopným skokanem do výšky. Francouzi si na něj musejí ve večerním semifinále dát dobrý pozor. V základní skupině dal gól Kanadě a se dvěma brankami je nejlepším střelcem Maroka na šampionátu.

A ještě jedna informace ohledně marockého útočníka, a to jazyková. Jména z arabského světa a písma se podle příslušných zvyklostí přepisují specificky do angličtiny i češtiny. Pro vysvětlení: v angličtině tedy skóroval Youssef En-Nesyri. Tuhle jmenovku má také na dresu. Co se češtiny týče ČTK i Sport.cz z dosavadního užívaného tvaru Júsuf Nasjrí přešly na přesnější Júsuf Nasírí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.