Hlavní obsah

Hrdost, žádný stud a sudí vtipálek. Legendy Anglie vypadnutí Southgateovy party příliš nekritizují

Další šance přijde až za čtyři roky, čekání Anglie na titul mistrů světa tak bude trvat nejméně 60 let. Reakce legend ostrovního fotbalu na vyřazení Albionu z MS v Kataru ale nejsou negativní. Parta kolem kapitána Harryho Kanea prý předvedla nadstandardní výkon a jen kvůli tomu, že narazila na silnou Francii už ve čtvrtfinále, nebude bojovat o medaile.

Foto: Reuters

Sudí Wilton Sampaio svým verdiktem očividně nepotěčil záložníka Anglie Judea Bellinghama.

Článek
Fotogalerie

„Opět srdcervoucí, ale za prohru s vynikajícím francouzským týmem se nemusíme stydět a soupeři gratulujeme. Tento skvělý mladý výběr Anglie ze sebe vydal všechno a bude se jen zlepšovat. Jejich čas přijde," věří někdejší anglický reprezentant Gary Lineker.

„Kluci mohou být na své výkony hrdí. Viděl jsem houževnatou Anglii, nikdy se nevzdali," oceňuje někdejší obránce Manchesteru City Micah Richards. „Jsem na tento tým hrdý. Má před sebou obrovskou budoucnost. Byli jsme lepším týmem, ale takový je fotbal. Brzy velký turnaj vyhrajeme," přeje si autor 40 reprezentačních branek Michael Owen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Anglie - FrancieVideo: Česká televize

Ve stejném duchu hodnotí vystoupení své země také historicky nejlepší střelec Albionu Wayne Rooney. Jeho 53 gólů ale v sobotu večer proti Francii dorovnal zmíněný útočník Harry Kane. „Jsem absolutně smutný, ale hrdý na to, jak kluci hráli. To samé by měli cítit i oni," zdůrazňuje legenda Manchesteru United.

Angličané čekají na titul mistrů světa od roku 1966, tehdy ve finále porazili Západní Německo 4:2 po prodloužení. Hattrickem se blýskl Geoff Hurst. „Jsem hrdý na všechny hráče a způsob, jakým se prezentovali. Někdy srdce prostě nedostane to, co chce," napsal na Twitteru po vypadnutí jeho svých nástupců ze šampionátu v Kataru.

Pro bývalého obránce United Garyho Nevilla je pak nepochopitelné, co předvedl brazilský sudí Wilton Sampaio. Zmínil zejména faul na Bukaya Saku před úvodním gólem Francie nebo střet Dayota Upamecana s Harrym Kanem na hranici pokutového území.

„Sudí byl noční můra, vtipálek. Neříkám, že Anglie prohrála jen kvůli jeho verdiktům, ale on byl prostě špatný, hodně špatný," nešetřil kritikou Neville.

Ve stejném duchu mluvil po utkání i stoper Harry Maguire. „Myslím, že rozhodování sudího nebylo v průběhu zápasu dobré. Vždy tu stojíme a jako hráči jsme kritizováni, takže by bylo hezké vidět, zda přijde on a řekne, jestli odpískal zápas kvalitně, nebo ne," vyzval Maguire.

Reklama