Hlavní obsah

Máš štěstí, že nejsi přede mnou. Jinak ... Kouč Francie sepsul svěřence za zlato na krku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzští fotbalisté si bez větších problémů poradili v osmifinále MS s Polskem (3:1) a dál mohou snít o obhajobě světového zlata. Kouč úřadujících šampionů Didier Deschamps mohl být navýsost spokojený, přesto ho jeden ze svěřenců naštval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Francie - PolskoVideo: Česká televize

 
Článek

Byl jím obránce Barcelony Jules Koundé, který musel během zápasu sundat zlatý řetízek. 24letý zadák odehrál s ozdobou krku skoro celý poločas, než byl odhalen pomezním sudím a přinucen ji sundat.

Sám toho však nebyl schopen a musel se odebrat za postranní čáru, kde mu kolegové z týmu pomohli. Po demontáži šlo z televizních záběrů rozpoznat, že kromě zlata jsou na šperku také vidět jakési duhové znaky, a tak se ihned rozjely spekulace, zda nešlo o skrytou akci na podporu sexuálních menšin.

„Hráči nesmí nosit řetízky. Nemohou přeci hrát ani s hodinkami. Myslel jsem, že to sundal. Je to naše chyba. Nevím, co na tom řetízku měl, ale on je hodně pověrčivý. Nosí to i na tréninku," řekl ke Koundému kouč Deschamps.

„I já jsem mu řekl: Máš štěstí, že nejsi přede mnou. Jinak ...," neskrýval francouzský trenér rozčilení nad ozdobou svého svěřence.

Že hráči nenastoupí na hřiště s nepovolenými doplňky, by měli před začátkem zápasu a při střídáních zkontrolovat sudí. Koundému by za nepovolený módní doplněk neměla hrozit v turnaji žádná sankce.

Francie se v boji o semifinále utká v mimořádně atraktivním duelu s Anglií.

Reklama