Hlavní obsah

Mbappé bojkotuje hlavního sponzora světového šampionátu. Svaz stojí za ním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během osmifinálového zápasu s Polskem zářil. Na první gól Oliviera Girouda přihrál, další dva sám vstřelil. Kanonýr Kylian Mbappé útočí s pěti góly na post nejlepšího střelce MS. Dvakrát byl již vyhlášen mužem zápasu a pokaždé na trofeji skryl jméno hlavního sponzora Budweiseru před zraky kamer a fotoaparátů. Rovněž nechodí na tiskové konference, aby se vyhnul otázkám na svoji budoucnost v PSG. Francouzský fotbalový svaz však stojí za ním a případné pokuty, které mu za nekomunikaci s novináři hrozí, je připraven zaplatit.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Kylian Mbappé byl strůjcem výhry francouzského týmu v osmifinále MS nad Polskem.

Článek

Mbappé byl na letošním šampionátu v Kataru již třikrát oceněn titulem muž zápasu, k němuž přísluší i trofej od jednoho z hlavních sponzorů šampionátu, pivovaru Budweiser. Jeho jméno však francouzský kanonýr vždy šikovně skryl. Nechce být totiž s firmou spojován.

Souvisí to s jeho přesvědčením, které mu nedovoluje propagovat nezdravé potraviny, sportovní sázky nebo právě společnosti prodávající alkoholické nápoje. Jelikož je vzorem pro spoustu dětí, nechce poškodit svůj obraz propagací některé z výše zmíněných věcí.

Třiadvacetiletý útočník se rovněž během šampionátu neúčastní žádných tiskových konferencí, aby se vyhnul dotazům na svou budoucnost v pařížském celku PSG, která byla v posledních měsících hojně probíraná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Francie - PolskoVideo: Česká televize

Neúčastní se ani rozhovorů po předání trofeje pro nejlepšího hráče, za což mu hrozí pokuty. Francouzská fotbalová federace (FFF) však uvedla, že má její plnou podporu a případné pokuty je připravena uhradit za něj. To zase francouzský hrdina odmítl a řekl, že si nemyslí, že by za něj FFF měla něco platit a pokutu uhradí sám.

Mbappé po zisku trofeje po utkání s Polskem však udělal malou výjimku a u novinářů se krátce zastavil. „Proti novinářům nic nemám. Pokud jsem nemluvil, tak jen proto, že se potřebuji plně soustředit na soutěž a neplýtvat energií na jiné věci," prohlásil s tím, že ho nezajímá momentálně nic jiného než vítězství na MS, které je pro něj soutěží snů.

Reklama