Hlavní obsah

Messiho sen v ohrožení. Argentina nad Polskem nevyhraje, tuší český reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skončí ve středu velký sen hvězdného Lionela Messiho? Fotbalisté Argentiny hrají na MS v Kataru od 20:00 klíčovou bitvu o postup ze skupiny. V cestě stojí jihoamerické fotbalové velmoci tým Polska. „Argentina mě zatím zklamala, podle mě neporazí ani Poláky. Uvidíme, na co to bude stačit," tvrdí v pořadu Přímák EXTRA Vladimír Šmicer, vicemistr Evropy z roku 1996. Martin Mls, fotbalový expert Sport.cz a Práva, míní, že Argentina nakonec do další fáze MS proklouzne. „Ohledně postupu se bojím spíš o Poláky," míní.

Experti v pořadu Přímák EXTRA hodnotí postupové šance Argentiny na MS v Kataru.Video: Sport.cz

 
Článek

Sbírka trofejí Lionela Messiho je pořádně bohatá, třeba prestižní Zlatý míč získal hned sedmkrát. Vítězství na mistrovství světa v kategorii dospělých mu ale schází. I proto je „božský" Leo v očích fanoušků až za dalším z argentinských fotbalových bohů - Diegem Maradonou. Messi se netají snem dotáhnout Argentinu k titulu, jenže možná se jeho plán zbortí už večer. „Právě kvůli tomu příběhu musí Argentina jít dál," vysloví Mls nahlas přání statisíců fanoušků hvězdného Messiho.

Šmicer nepopírá kvality kopáče z francouzského PSG, jenže bude na všechno Messi stačit? „Naposledy měli osm rohových kopů a nic z nich nevytěžili. Nemají nic nacvičeného. Když Argentina porazí Polsko, bude to zázrak," nešetří jednoho z favoritů šampionátu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - Saúdská ArábieVideo: Česká televize

Polsko se navíc může mezi tyčemi opřít o velkou oporu, kterou je Wojciech Szczęsny. Ten už na MS v Kataru podržel Poláky zneškodněnou penaltou. „Oni měli vždycky dobré gólmany," připomíná bývalý hráč slavného Liverpoolu, za nějž chytal polský brankář Jerzy Dudek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - MexikoVideo: Česká televize

Polsko zatím vede skupinu C se čtyřmi body, na třech jsou zatím druhá Argentina a třetí Saúdská Arábie. Ta se ve stejném čase, tedy od osmi hodin večer, utká se zatím posledním Mexikem. „Za mě by to Saúdská Arábie mohla k postupu uhrát," tipuje Mls.

Postupová kritéria ze základních skupin na MS v Kataru

1 – Bodový zisk

2 ˜– Brankový rozdíl

3 – Počet vstřelených branek

4 – Výsledky vzájemných zápasů

5 – Fair play. Lépe je na tom tým, který nasbíral nejméně bodů za nedisciplinovanost (žlutá karta se rovná 1 bodu, červená karta udělená za dvě žluté se rovná 3 bodům, přímá červená karta se rovná 4 bodům a přímá červená karta udělená hráči, jenž již měl žlutou, se rovná 5 bodům).

6 – Losování

Reklama