Hlavní obsah

Morávek s Jarolímem věří spíš Argentině, Pudil favorizuje Francii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva věří víc Argentině, jeden Francii. Finále mistrovství světa ve fotbale může podle Daniela Pudila a Jana Morávka, českých hráčů s bohatými zkušenostmi ze zahraničí, a bývalého reprezentačního trenéra Karla Jarolíma rozhodnout řada faktorů: um Lionel Messiho a také to, jak ho Francouzi pokryjí, hladovost Argentinců či náhradníci. Jak tito tři odpovídali v anketě Sport.cz k vrcholu šampionátu v Kataru?

Foto: Carl Recine, Reuters

Lionel Messi po vedoucím gólu proti Chorvatsku.

Článek

1. Kdo vyhraje mistrovství světa a proč?

Daniel Pudil, bývalý reprezentant, který působil mimo jiné v Genku, Sheffieldu Wednesday, Watfordu nebo Slavii: „Myslím, že vyhraje Francie. Přijde mi, že má mnohem lepší tým než Argentina, která se hodně točí kolem Messiho. Francie má víc nebezpečných hráčů v ofenzivě."

Jan Morávek, záložník Bohemians, který hrál v Augsburgu, Kaiserslauternu a Schalke: „Víc to přeju Argentině, i výkonnostně na mě dělá o chlup lepší dojem. Po porážce od Saúdské Arábie v prvním utkání se zvedla a zlepšuje se zápas od zápasu. Líbí se mi, jak se na šampionátu ukázali hráči, kteří nebyli bráni jako světové hvězdy, ale tady vyletěli. Mám na mysli De Paula, Mac Allistera nebo Enza Fernándeze. Všichni jsou skvělí, do toho mají vynikající útočné duo Messi - Álvarez. Musím taky říct, že výkon Francie v semifinále proti Maroku mě zklamal."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinále MS Argentina - ChorvatskoVideo: Česká televize

Karel Jarolím, trenér, který vedl českou reprezentaci, Mladou Boleslavi, Slavii, Slovan Bratislava nebo Al Ahlí: „Myslím, že to spěje k tomu, že šampionát vyhraje Argentina. V minulosti mě Messi na mistrovstvích světa moc nepřesvědčoval, ale teď mám pocit, že z těch světových super hvězd hraje v Kataru daleko víc týmověji než ostatní. Neymar nebo Ronaldo měli na prvním místě své ego, Messi dělá vše pro úspěch týmu. Kdyby Argentina vyhrála, byla by to pěkná tečka."

2. Kdo nebo co může finále rozhodnout?

Daniel Pudil: „Určitě bude záležet na tom, jak si Francouzi poradí s Messim, jak ho dokážou dostat pod tlak, jak mu zamezí rozehrávat nebo jak ho dostanou ze hry."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Pudil v dresu Mladé Boleslavi.

Jan Morávek: „Argentinci mi přijdou o kousek hladovější než Francouzi. Navíc očekávám, že na stadionu bude výrazně víc fanoušků Argentiny než Francie. A pak může rozhodovat Messi."

Karel Jarolím: „Maličkosti, drobnosti. A taky efektivita, která je vždy potřeba, například Francouzi efektivní jsou. Nepochybuju o tom, že obě mužstva budou hrát týmově. Počítám, že Messi a Mbappé budou dobře pokrytí, může rozhodnout někdo jiný. Třeba čerství hráči z lavičky jako Lautaro Martínez."

Foto: FK Mladá Boleslav

Trenér Karel Jarolím během angažmá v Mladé Boleslavi.

3. Má větší vliv na svůj tým Lionel Messi, nebo Kylian Mbappé?

Daniel Pudil: „Určitě Messi. Na hru Argentiny má velký vliv. Dá se říct, že ta s ním stojí a padá. Francie svou sílu rozprostírá, udeřit může víc hráčů. Líbí se mi, jak Mbappé do týmu zapadl. Francouzi hrají kolektivně, nikdo nehraje na sebe, všichni jdou za titulem, tomu se podřizují."

Sestřih semifinále MS: Francie - MarokoVideo: Česká televize

Jan Morávek: „Tohle je těžké říct, ale musím přiznat, že celkově se mi víc líbí Messi. Když jsem ho viděl v posledních měsících v Paris Saint-Germain, je pro mě i trochu překvapení, v jaké formě a náladě je. Působí na mě extrémně motivovaně, cítím z něj obrovské nadšení a chuť bojovat za tým."

Foto: www.bohemians.cz

Jan Morávek.

Karel Jarolím: „Messi. Mbappé je taky skvělý hráč, ale je pořád mladý a kápové ve francouzském týmu jsou jiní. Messi Argentinu táhne."

Reklama