Hlavní obsah

Podle Platiniho se Messi stane legendou, až zazáří na MS

Argentinec Lionel Messi sice získal potřetí za sebou Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa, podle prezidenta UEFA Michela Platiniho však k tomu, aby se zařadil mezi největší fotbalové postavy historie, potřebuje úspěch na mistrovství světa. Na něm se mu dosud příliš nedařilo, když s Argentinou dvakrát vypadl ve čtvrtfinále.

Foto: Christian Hartmann , Reuters

Zleva Sepp Blatter, Lionel Messi se Zlatým míčem, Michel Platini a Ronaldo na pondělním galavečeru v Curychu.

Článek

"Podívejte se na Diega Maradonu. Každý si pamatuje to, co dokázal na mistrovství světa 1986. Čeho dosáhl s Neapolí a Barcelonou, si nikdo nepamatuje," řekl při pondělním galavečeru Platini, který byl před Messim jediným, komu se povedlo vyhrát Zlatý míč tři roky po sobě. "Je to jen mistrovství světa, které mají lidé v paměti," dodal.

Nepochybuje o tom, že Messi bude i bez úspěchu na mistrovství světa uznávaným hráčem podobně jako Nizozemec Johan Cruyff, ale aby se mohl rovnat s krajanem Maradonou a Brazilcem Pelém, potřebuje prý získat zlatou medaili na světovém šampionátu. "Johan Cruyff také bude vždy považován za skvělého hráče, ale triumf na mistrovství světa je něčím mimořádným," řekl Platini.

"Vypadá klidně, ale je to zabiják"

Neznamená to ale, že by si Platini nevážil dosavadních Messiho úspěchů. "On je perla. Je to rozený střelec. Vypadá klidně, ale je to zabiják," řekl Francouz. "Bez pochyby je to nejlepší hráč současnosti, ale potřebuje k sobě také skvělý tým. V Barceloně ho má a já doufám, že ho bude mít také v argentinské reprezentaci. Přeju mu, aby mistrovství světa vyhrál," dodal Platini.

Reklama