Hlavní obsah

Protloukal se přes Kolín a Vyšehrad, teď se inženýr stavitelství těší na Balea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Píše originální příběh. Když se během podzimu prostřílel do čela ligové tabulky střelců, měl doma čerstvý vysokoškolský diplom z městského stavitelství. Titul inženýra získal na fakultě stavební Vysoké školy báňské Ostrava. Během mimořádné sezony v barvách Slovácka zaklepal útočník Václav Jurečka i na dveře fotbalové reprezentace, do níž byl jako nováček povolán před baráží ve Švédsku. „Nároďák je pro každého snem, snad se teď ve Walesu dostanu i na hřiště,“ přeje si vousatý kanonýr.

Útočník Václav Jurečka před zápasem ve WalesuVideo: FAČR

 
Článek

Nenajdete v lize moc takových jako on. Všude sebou tahal skripta, když spoluhráči mohli odpočívat, Václav Jurečka musel šprtat.

Vyplatilo se. Na státnice si odskočil na otočku z letního soustředění v Chorvatsku. A od loňská má hotovo. Pokračuje v rodinné tradici, jeho otec podniká ve stavebnictví a on sám by chtěl jít v jeho stopách.

„Teď se můžu fotbalu věnovat na sto procent a je to vidět," pochvaluje si kanonýr, který už za sezonu nasázel dvanáct ligových gólů a dělí se o druhou příčku v tabulce střelců.

Jurečkova cesta do národního týmu přitom nebyla rozhodně přímá. Odchovanec Opavy se musel protloukat i na hostováních v Kolíně či Vyšehradu.

Do čtvrtečního duelu, v němž český tým podlehl Švédsku 0:1 v prodloužení a přišel o start na MS v Kataru, nezasáhl. Sledoval ho jen z lavičky, přesto pro něj byl velkým zážitkem.

Lukáš Masopust po návratu ze Švédska

FAČR

„Ne vždy hrajete před padesáti tisíci fanoušky. Pro mě to byla obrovská zkušenost a vnímal jsem zápas trochu speciálně, protože jsem to nikdy nezažil," líčí Jurečka v rozhovoru pro FAČR.

Pochvaluje si, jak jej mužstvo přijalo. „Jsem rád, že jsem toho mohl být součástí. Bohužel se nám nepodařilo vyhrát a postoupit, ale samotný zážitek je dobrý," říká sedmadvacetiletý fotbalista.

Věřil, že by se mohl do národního týmu dostat. „Sezona se vyvíjí dobře, nicméně reprezentace je úplně jiná úroveň a nechtěl jsem si to moc dávat do hlavy, abych byl koncentrovaný na fotbal."

Hložek má hrát blíž k bráně, Sparta mu to vzala, myslí si Václav Němeček v pořadu Přímák.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Dočkal se, velká marodka mu nahrála. Teď si může užívat svého prvního srazu áčka. Pokud jde o reprezentaci, v roce 2013 si připsal tři starty za národní mužstvo do 19 let a v utkání s Irskem (1:1) také gól z penalty.

„Začátky nejsou nikdy moc jednoduché, protože vstupujete do prostředí, kde vlastně nikoho neznáte. Sice se známe ze hřiště, ale neznáme se osobně. Parta je tu ale skvělá, kluci mě mezi sebe přijali velice dobře, sedlo si to a cítím se dobře. Uvidíme, jak zvládneme zápas ve Walesu," těší se Jurečka.

Utkání ve Walesu se hraje v úterý v Cardiffu s výkopem ve 20:45, přímým přenosem jej bude vysílat ČT sport. České mužstvo se do Walesu přesune během neděle.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články