Hlavní obsah

Ta byla přísná. Ronaldo se zapsal do historie spornou penaltou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celý svět byl zvědavý, v jaké formě se představí. Dramatickým rozchodem s Manchesterem United na sebe strhl ještě větší pozornost než kdy dřív. Velký postupný cíl, s nímž do Kataru přijel, každopádně splnil hned v prvním utkání. Hvězdný Cristiano Ronaldo proměněnou penaltou, pro niž sám došel, otevřel skóre utkání Portugalska s Ghanou (3:2) a jako první fotbalista skóroval na pěti různých mistrovstvích světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úspěšná penalta Cristiana Ronalda v duelu s GhanouVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Je bez klubového angažmá, takže vlastně nezaměstnaný. Vzbudil velké pochybnosti, zda Portugalce na šampionátu nerozhodí. Odpověď? Byl vyhlášen hráčem zápasu...

„Vyhráli jsme, hráli jsme dobře a pomohl jsem týmu. Na zbytku nezáleží, jen na týmu Portugalska," zdůrazňuje Cristiano Ronaldo.

Populární CR7 mohl vytvořit rekord již v prvním poločase. Poslal míč do sítě, jenže rozhodčí Elfath z USA nenechal situaci dohrát a pro sporný Ronaldův faul na stopera Djikua akci ukončil. Americký sudí pak jako by kompenzoval ve druhé půli. Za kontakt Salisua s Ronaldem nařídil víc než přísný pokutový kop. A CR7 ho proměnil!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Faul na Ronalda. Šlo o penaltový zákrok?Video: Česká televize

„Krásný okamžik na mém pátém mistrovství světa. Vyhráli jsme a vykročili správnou nohou. První zápas je na velkých turnajích zásadní. Být jediným hráčem, který skóroval na pěti po sobě jdoucích mistrovstvích světa, je zdrojem velké hrdosti. Jsem moc rád za výborný výkon týmu. Bylo to těžké, ale spravedlivé vítězství," líčí Ronaldo.

„Penalta to nebyla! Každý viděl, že Salisu zahrál míč. Možná ji odpískali proto, že to bylo proti Ronaldovi. Je v tom bordel. Těší mě ale, jak jsme se z prvního inkasovaného gólu zvedli," má jasno Otto Addo, trenér Ghaňanů.

Ronalda ocenil i Bruno Fernandes, dnes už bývalý spoluhráč z týmu Rudých ďáblů, jemuž nebyl kolegův skandální rozhovor o United vůbec po chuti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Portugalsko - GhanaVideo: Česká televize

„Bylo těžké pevnou obranu soupeře otevřít. Musí se rozpohybovat, což se stalo. Skvělá spolupráce mezi Joao Félixem a Cristianem vyústila v penaltu pro nás, z níž konečně padl gól," líčí Bruno Fernandes, který si pak během dvou minut připsal dvě asistence.

Sedmatřicetiletý portugalský kapitán byl zatím jedním z pěti hráčů, kteří se střelecky prosadili na čtyřech mistrovstvích světa. Ronaldo se nyní odpoutal od Brazilce Pelého, německé dvojice Uwe Seeler, Miroslav Klose a Argentince Lionela Messiho. Ronaldo dal celkově již osmý gól na MS. Prosadil se již v letech 2006 v Německu, 2010 v JAR, 2014 v Brazílii i na turnaji 2018 v Rusku. V reprezentaci si připsal už 118 branek.

„Nejsem příznivcem takových hvězd, které se povyšují nad tým. Musím však uznat, že Ronaldo je fotbalista z jiné planety. Fantastická kariéra," ocenil rekordmana český internacionál Pavel Kuka ve studiu ČT sport.

Měla se za faul na Cristiana Ronalda kopat penalta proti Ghaně?
ano
19,8 %
ne
80,2 %
Celkem hlasovalo 1173 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články